Un animal de casa care face bine la inima

Un nou studiu arata ca persoanele care tin pe langa ele o pisica sunt mult mai putin predispuse la boli de inima, comparativ cu cele care nu cresc pisici.
Cercetarea a pornit de la analiza datelor obtinute de la 4.500 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 30 si 75 de ani care au participat la un studiu national privind examinarea sanatatii si a nutritiei. Toti erau perfect sanatosi in 1970 cand au inceput primele faze ale studiului.  

Dintre acestia, 55% au declarat ca la un moment dat au crescut o pisica in casa.

Rezultatele au aratat ca cei care nu au avut niciodata o pisica sunt cu 40% mai predispusi de a deceda in urma unui atac de inima.
De asemenea, nu sunt nici de alte boli cardiovasculare: cu 30% mai expusi riscului de infarct miocardic si alte probleme cronice de inima. Insa, aceste beneficii pentru sanatatea inimii nu au fost descoperite si in cazul cainelui, ca animal de companie.

Descoperirile au fost prezentate la conferinta internationala a Asociatiei Americane a Inimii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GRECU ANCUTA pe 28 Feb 2008, 00:26
    ANIMALE

    Sunt de parere ca un animal de companie, bine ingrijit, educat, dus periodic la veterinar poate face mult bine pentru oricine. E foarte important sa vrei sa te ocupi de el si sa fii responsabil, dar e important si ca populatia sa fie mai bine informata si sa nu mai fie asa de speriata de animale. Sigur ar trebui sa fie toate inregistrate undeva si sa fie obligatoriu dresajul cainilor mai ales, dar populati repet sa nu mai fie asa isterizata si sa priceapa ca face mult bine sa te ocupi de un suflet care iti da nespus de multa iubire si tandrete, e mereu langa tine si parca stie cand iti e greu si e acolo!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod