Trateaza migrenele fara calmante!

Pentru majoritatea persoanelor, o migrena inseamna a apela imediat la calmante. Insa, studiile recente au demostrat eficacitatea unor tratamente non-medicamentoase in asemenea situatii: biofeedback-ul sau neurofeedback-ul



Biofeedback-ul - presupune controlarea voluntara a functiilor in mod normal inconstiente si involuntare ale corpului. Aceasta tehnica poate fi foarte folositoare in cazurile in care te confrunti cu migrene, tensiuni, durere cronica, tulburari de somn si alte probleme. Feedback-ul primit de la un computer poate antrena un pacient sa isi adapteze/schimbe temperatura corpului, tensiunea muschilor, bataile inimii sau circulatia sangelui - schimbari care pot conduce la o descrestere a durerii sau a stresului.

"Biofeedback-ul reduce stresul, aducand calm si stabilitate sistemului nervos.

Consider ca este foarte eficient in tratarea migrenelor, la fel ca si tratamentul medicamentos", afirma dr David Biondi, unul dintre coordonatorii studiului. De asemenea, s-a precizat ca aproximativ 85-90% dintre pacienti suferinzi de dureri de cap cronice au reactionat pozitiv la acest tratament.

Neurofeedback-ul - este similar cu biofeedback-ul, insa mai degraba decat a schimba tensiunea muschilor sau temperatura corpului, masoara undele cerebrale. Se monitorizeaza activitatea creierului, cu ajutorul unor senzori atasati de pielea capului si undele cerebrale "filtrate" sunt trimise inapoi la pacient prin intermediul unui joc video proiectat pe un calculator.

Pacientii care urmeaza acest tratament par ca si cum ar juca un "videogame", insa fara a-si folosi mainile. In locul lor, sunt instruiti sa controleze "jocul" cu ajutorul creierului.

Expertii sunt de parere ca pentru a decide asupra tratamentului in caz de migrene, pacientii trebuie informati si despre alternativele in afara tratamentelor medicamentoase.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod