Tratamentul cancerului la pancreas are beneficii limitate

Ultimele studii din domeniu medical sustin ca chimioterapia si chimioratiatia ca metode postrecuperatorii dupa o interventie chirurgicala impotriva cancerului pancreatic nu aduc o imbunatatire semnificativa a vietii.
Dintre pacientii care au facut o operatie impotriva cancerului de pancreas, la 50 pana la 85% dintre cazuri au reaparut semnenle acestei boli si mai putin de 20% au mai supravietuit cel putin 5 ani. In urma acestor rezultate se pun multe semne de intrebare cu privire la tratamentele postrecuperatorii.

Cercetarii facute asupra sutudiului au aratat ca gemcitabinele sunt mult mai eficiente decat medicamentul fluorouracil. De asemenea, studiul a examinat reactiile produse la adaugarea gemcitabinelor ca tratament suplimentar al chimioradiatiei cu flourouracil pentru a vedea daca rata de supravietuire creste, in cazul pacientilor care inca mai au o parte din pancreas.


La studiu au participat 451 pacienti, astfel, 221 dintre acestia au facut tratament cu gemcitabine
iar 230 cu flourouraci. Acest tratament a durat 3 saptamani, dupa care a urmat terapia cu chimioradiatie timp de 12 saptamani.

Persoanele care au urmat un tratament cu gemcitabine au avut o rata de supravietuire de 20,5 luni, maxim 3 ani pentru 31% dintre acesti pacienti, in comparatie cu ceilalt care au avut o rata de supravietuire de 16,9 ani, maxina 22% in 3 ani.

Rata de toxicitate a fost de 1% in cazul tratamentului cu fourouracil si de 14% in cazul tratamentului cu gemcitabine.
Nu au existat diferente in cazul nivelului de afectare al sangelui,  in cazul infectiilor sau abilitatii de a termina chimioterapia sau terapia prin radiatii.

"Adaugarea gemcitabinei la chimioterapia bazata pe flourouracil a fost asociata cu beneficii de supravietuire in cazul pacientilor care au avut o interventie chirurgicala pentru cancerul pancreatic, altfel, acest statut nu era statistic semnificabila."
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ady pe 15 Nov 2015, 12:48
    cancer pancreas operat

    O persoana apropiata mie a fost operat in 26august a.c de cancer la pancreas mai clar s-a scos o parte a cozi pancreasului si splina ,operatia a decurs bine fara complicatii dar partea grea este ca a afectat intreg ficatul unde este in mestastaze faza 4 si urmeaza acum tratamentul cu gemcitabina si sintem cu speranta ca tratamentul va reusi sa opreasca extinderea si sa se regenereze ficatul.SPERANTA AVEM CA D_ZEU se va indura sa ne ofere vindecarea ,daca cineva ne poate ajuta cu sfaturi in cazul asta v-as multumi .

    0
    0

  • UNGUREANU CONSTANTIN pe 21 Ian 2015, 08:35
    cancerul de panceas

    si eu am fost operat pe data de 06.10.2014 de tumora in capul pancreasului.Pana la aceasta data respectiv 21.01.2015 am facut 3sedinte de chimioterapie cu capecitabina dar markerul tumoral c19.9 a crescut de la 92 (cat a fost dupa opertie) la 150 cand urma s-o fac pe a 4 sedinta. Din acest motiv medicul oncolog mi-a schimbat medicatia si pana acuma am facut 2 sedinte cu gemcitabina. Asi dori sa discut si eu cu o persoana care a are acest diacnostic. Fac precizarea ca am 51 de ani si telefonul meu este 0745980416.ASTEPT CU NERABDARE UN MESAJ.

    4
    0

  • mihaela pe 20 Mai 2011, 14:25
    despre cancer cap pancreas

    solutii nu aveti va rog? ce se poate bea ce se poate manca si ce sua daca sunt ceva tratamente naturiste cu ceva randament va multumesc si astept raspunssd

    10
    4

  • Vio pe 26 Ian 2011, 16:29
    cancer pancreatic

    Buna ziua ,sotul meu a fost depistat cu cancer pancreatic anul trecut in august....urmeaza tratamentul cu citostatic(gemcitabine) si tarcava ....momentan se simte foarte bine,nu are stari de grata,dureri de cap sau alte efecte urate. Nu stiu ce va urma pe urma si nici nu vreau sa-ma gandesc....Va rog daca trece sau a trecut cineva prin aceasta experienta groaznica sa-mi dea mai multe informatii.....

    16
    2

  • cristina Marinescu pe 21 Iul 2009, 17:16
    cancer de pancreas

    Buna. Da , o ajut foarte mult, sa-si mentina starea de sanatate intr-o forma acceptabila. Gemcitabina are astfel de efecte. comarinescu@yahoo.com

    0
    8

  • cristina Marinescu pe 21 Iul 2009, 17:13
    cancer de pancreas

    Buna ziua. Administarea citostaticelor ( gemcitabina) este foarte utila in sensul ca nu va mai avea dureri si va sta mai mult pe picioare, cu moralul ridicat. gemcitabina este un citostatic care nu are ca rezultat caderea parului, doar o stare de rau cam 12 ore dupa administrare.Vorbesc din ceea ce am vazut alaturi de tatal mei, timp de 9 luni. Multa sanatate si putere. Si eu am fost ingrozita cand am aflat de diagnostic, dar.. Putere Multa. comarinescu@yahoo.com

    0
    1

  • cristina cristina pe 10 Iul 2009, 20:10
    cancer de pancreas

    SORA MEA ARE CANCER DE PANCREAS SI MA DOARE CA NU POT SA FAC NIMIC.AJUTATIMA VA ROG.O MAI AJUTA CU CEVA CHIMIOTERAPIA SAU SE VA CHINUI DEGEABA

    10
    3

  • mira pe 17 Oct 2008, 15:16
    Frumos

    Frumos daca se poate sa face despre tote in parte.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod