Tratamente fara bisturiu pentru riduri si obezitate



Ridurile fine si barbia dubla pot fi inlaturate cu ajutorul liftingului nechirurgical. Totodata, obezitatea poate fi tratata printr-un program special, care implica stimularea nervoasa si exercitii fizice. Toate aceste tratamente medicale se pot face la Institutul National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan" (INGG) din Capitala.

Stimulare electrica pentru ridurile din jurul ochilor

Liftingul nechirurgical atenueaza ridurile de expresie, vascularizeaza, hidrateaza si hraneste pielea. Prima etapa a tratamentului consta intr-o gimnastica a musculaturii, prin stimularea muschilor mimicii. Stimularea se face prin utilizarea tipurilor de curent electric folosite in recuperarea medicala, cu ajutorul unui aparat cu sase programe.

Acesta actioneaza asupra ridurilor din jurul ochilor si fetei, dar si asupra barbiei duble.

"Odata cu inaintarea in varsta, muschii isi pierd supletea si tonicitatea, iar vascularizarea si oxigenarea sunt, de cele mai multe ori, deficitare. Procedeul de lifting facial aplicat de noi se bazeaza pe contractia si relaxarea muschiului", explica Maria Georgescu, directorul INGG "Ana Aslan".

In a doua etapa a tratamentului, specialistii folosesc sistemul de termoreglare. Prin alternarea cald-rece se permite o mai buna vascularizatie, oxigenare si nutritie.

"Porii se dilata, ceea ce permite cremelor sa patrunda mai adanc in piele. Aceasta metoda este folosita pentru atenuarea ridurilor de expresie si pentru o mai buna vascularizare. In plus, hidrateaza si hraneste pielea", adauga Madalina Burcea, asistent medical in acelasi institut. Pentru rezultate cat mai bune specialistii folosesc cremele cu vitamine si minerale din gama Gerovital.

Minimum cinci sedinte

Efectele tratamentului sunt vizibile indiferent de varsta, dar cel mai bine este ca acesta sa fie inceput la 30 de ani. Pentru ca rezultatele sa fie cat mai bune, sunt necesare minimun cinci sedinte de 40-45 de minute, iar tratamentul trebuie repetat dupa sase luni.
Procedeul se poate efectua pe orice tip de ten, avand rezultate bune atat pe tenurile acneice, cat si pe cele cuperozice.

"Ceea ce facem aici nu are legatura cu tratamentele efectuate in saloanele de cosmetica. Acolo se face infrumusetarea temporara a pielii, prin abur, curatare si stoarcere. Noi stimulam musculatura fetei, a gatului si chiar a corpului, dupa care hidratam si hranim pielea. La finalul sedintelor, aplicam pomezi, solutii si facem masaj", mai spune Maria Georgescu.

Pentru ca este un tratament medical, si nu cosmetic, aveti nevoie de recomandare de la medicul de familie.

Daca pacientii institutului nu acopera numarul de locuri, va puteti programa la estetica faciala, unde o sedinta costa 50 de lei.

Remodelare corporala, regim si miscare

Persoanele care sufera de obezitate se pot trata cu ajutorul unui program de slabire care, pe langa un regim adecvat si exercitii fizice, include si remodelarea corporala. Tratamentul necesita minimum zece sedinte si trebuie urmat de doua ori pe an. Procedura se bazeaza tot pe contractura musculara, prin stimulare nervoasa, si pe alternarea cald-rece, cu ajutorul unui aparat special.

"Remodelarea corporala se axeaza pe tratamente pentru slabit, indepartarea celulitei si pe tonifierea musculaturii. La inceputul tratamentului, se masoara circumferinta bustului, a taliei si a soldurilor, iar la sfarsitul sedintelor se face o remasurare, pentru comparatie.

Scaderea in diametru variaza intre doi si sapte centimetri, in functie de cat de corect a fost urmat intregul program de slabire", afirma Adriana Gheorghiu, asistent la Institutul "Ana Aslan".

Procedura este recomandata nu numai obezilor, ci si celor care vor doar sa-si tonifice musculatura.

Gravidele nu pot urma aceste proceduri

Procedurile de lifting nechirurgical si de remodelare corporala sunt rezervate in special pentru cei internati la Institutul "Ana Aslan". Femeile insarcinate nu pot urma aceste tratamente, iar cei care au suferit un infarct, persoanele cu probleme cardiovasculare sau cu varice au nevoie de supravegherea medicului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod