Tratament pentru degenerescenta maculara umeda

Persoanele afectate de degenerescenta maculara umeda vor beneficia de un tratament eficient pentru a invinge aceasta afectiune agresiva.
Degenerescenta maculara care apare odata cu inaintarea in varsta se prezinta sub doua forme: uscata (cea mai raspandita, 90% dintre cazuri) si umeda (este mai agresiva si se intalneste in 10% dintre cazuri). Se manifesta prin distrugerea vederii centrale, producand leziuni la nivelul maculei.

Institutul National de Sanatate si Excelenta Clinica din Marea Btitanie recomanda folosirea medicamentului Lucentis care a fost deja aprobat in Scotia pentru tratarea degenerescentei maculare (afectiune care conduce la pierderea vederii in doar 3 luni de zile daca nu este tratata).

Sursa: The Independent
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ciobanu Aurora pe 10 Apr 2014, 11:22
    Lucenti-derenescenta maculara umeda

    Buna ziua,ma numesc Ciobanu Aurora si m-ar interesa pt.mama mea care are degerescenta maculara umeda.Acum 4 ani i s-au schimbat cristalinul la ambii ochi si i s-au facut 3 injectii cu Avastin in ambii ochi.Intre timp a facut o cataracta secundara si i s-a intervenit cu laserul dar degeaba .I s-au mai recomandar 3 injectii cu Avastin.Intrebarea ar fi daca Lucentis este mai bun si unde se gaseste si la ce costuriIn speranta unui raspuns favorabil va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.

    1
    0

  • Dr. Radu Berca pe 27 Sep 2008, 14:39
    Tratament pentru degenerescenta maculara umeda

    Inteleg din acest articol ca tratamentul este facut cu medicamentul Lucentis care (a fost deja aprobat in Scotia si care) conduce la pierderea vederii in doar 3 luni de zile. Ma bucur nespus ca s-a gasit un medicament care duce la pierderea vederii in DOAR 3 luni!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod