Tot mai multi tineri sufera de cancer testicular

Una dintre temele abordate in cadrul celui de-al XXV-lea Congres al Asociatiei Romane de Urologie este cancerul testicular. Specialistii avertizeaza ca boala afecteaza din ce in ce mai multi tineri si atrag atentia asupra necesitatii efectuarii investigatiilor medicale in timp util.
Cu ocazia Congresului ROMURO, specialistii trag un semnal de alarma si in ceea ce priveste cancerul testicular. "Daca in aniii '80 incidenta cancerului testicular era de 0.8%, in ultimii 20 de ani aceasta s-a dublat", avertizeaza dr. Radu Constantiniu, medic primar urolog. Acest tip de cancer afecteaza barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani. De regula, pacientii ajung la medic in stadii avansate, cand nu mai pot fi salvati. De aceea este foarte important ca tinerii sa fie constienti de pericolul pe care il reprezinta aceasta boala, sa treaca peste temerile si jena resimtite si sa mearga la medic imediat ce au descoperit ca au o problema.

In cele patru zile ale Congresului (27-30 mai) vor fi abordate si alte teme de actualitate in sectorul urologic, precum: "Transplantul renal", "Cancerul de prostata localizat", "Infertilitatea masculina", "Complicatiile cistectomiei radicale", "Incontinenta urinara la barbat" sau "Individualizarea tratamentului la paciantul cu cancer de prostata".

Printre reprezentantii la ROMURO se numara personalitati de elita din domeniul urologiei, atat din tara cat si din strainatate: prof.
dr. Ioanel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie, G. Gluck, C. Gingu, P. Geavlete, G. Bumbu, S. Voinea, I. Ioiart, F. Miclea, R. Boja, C. Novac, M. Manu, M. Harza, A. Heidenreich, N. Vesa.. Invitatul de onoare al evenimentului este secretarul general al Societatii Europene de Urologie, prof. dr. Per-Anders Abrahamsson.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod