Tehnici Taiyin pentru dezvoltarea feminitatii

Feminitatea se gaseste, ca potential, in fiecare femeie. Exprimarea ei insa, se face diferit, in functie de personalitatea fiecareia. Acesta este unul din principiile filozofiei Taiyin care poate fi aplicata pentru descoperirea si dezvoltarea feminitatii interioare. In Medicina Traditionala Chineza se considera ca femeia este cea care are puterea de a implini cuplul si, bineinteles, pe ea insasi prin sexualitate, cunoscand si aplicand anumite principii din Taiyin

Clinica Psihoconsulting organizeaza un curs de terapie de grup, "Activarea si amplificarea aspectelor feminine (tehnici de taiyin)" adresat femeilor interesate de acest aspect.
Fiecare sedinta dintre cele 8 este structurata in 2 parti - una de dans si exercitii fizice si a2a, de autocunoastere. Pretul este de 300 RON pe luna (8 sedinte). Prima parte este coordonata de maestrul Taiyin Carmen Terek care foloseste dansul, un dans special, pentru a debloca canalele subtile Yin care conduc energia sexuala. Dansul se adreseaza tuturor componentelor fiintei - minte, spirit si corp si urmareste armonizarea lor, inlaturarea dezechilibrelor. In traditia orientala femeia e 90% sexualitate, care se exprima prin energia sexuala. Taiyin e creat din 2 parti - Tai, care inseamna suprem si Yin, cu sensul de parte feminina, ascunsa.
Tradus, Taiyin inseamna Supremul Feminin. Dansul Taiyin dezvolta inteligenta corpului, controlul asupra fiecarei parti din corp prin constientizare. De exemplu, anumite miscari a gatului activeaza aceasta zona care este responsabila cu intuitia. Practicand miscarile respective orice femeie isi va dezvolta intuitia, un simt strans legat de feminitate. La fel, anumite miscari ale pieptului vor activa senzualitatea, printr-un transfer de intelegere din zona respectiva asupra mintii. Unul dintre conceptele Tayin postuleaza ca fiecare femeie este frumoasa, totul este sa-si exteriorizeze frumusetea interioara.
Pe langa imbunatatirea aspectelor feminine, exercitiile de dans au impact si asupra sanatatii organice. Sunt foarte benefice pentru sanatatea organelor genitale, chiar in perioada sarcinii sau premenopauzala. Pot indeparta oboseala constanta, o problema specifica femeii moderne. Partea psihologica a cursului va fi sustinuta de psihologul Nusa Bugeac si va viza imbunatatirea comunicarii cu propria persoana, ca premiza a comunicarii cu ceilalti. Cand comunicarea cu tine insati e foarte buna, cea interpersonala va deveni mult mai placuta, mai usoara si mai cursiva, afirma psihologul. Metoda folosita se numeste E.S.P.E.R.E.
si a fost dezvoltata de psiho-sociologul francez Jacques Salome. Foloseste ca instrumente esarfa relationala, vizualizarea, simbolizarea, si actualizarea. Cu ajutorul lor se poate ilustra diferenta dintre persoana, sentiment si comportament, dintre mesajele binefacatoare si cele otravitoare, care e bine sa nu fie pastrate. In concluzie, metoda invata pe fiecare sa-si iubeasca si respecte propria persoana si sa-si constientizeze si satisfaca propriile nevoi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod