Surpriza de platina din implanturile cu silicon

Implanturile cu silicon contin mai multe surpize decat ne-am fi asteptat. Conform unui studiu recent publicat de Societatea de Chimie din America in jurnalul Chimia Analitica, in corpurile unor femei care au apelat la implanturile cu silicon-gel s-a inregistrat un nivel ridicat de platina

Platina este folosita in implanturi drept catalizator pentru a schimba compozitia siliconului in gel. Conform studiului Asociatiei de Chimie din America, s-au descoperit saruri de platina in parul, urina si laptele a 16 femei care isi facusera operatia de marire a sanilor cu pungi de silicon-gel in urma cu proximativ 14 ani.
Studiul arata ca platina, sub forma in care a fost gasita in corpul celor 16 femei, era o potentiala sursa de reactii toxice sau alergice severe. Aceasta descoperire a fost facuta in acelasi moment in care Administratia pentru Alimentatie si Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) era pe punctual de a aproba din nou astfel de implanturi mamare. Anul trecut, FDA luase in considerare doua solicitari de a comercializa implanturi cu silicon-gel. Pana in momentul de fata FDA nu si-a dat acordul final, asteptand mai multe informatii despre nivelul ridicat de platina din corpul femeilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod