Suplimentele nutritive mentin vederea sanatoasa



Nu numai adultii sau tinerii, ci si bebelusii ar trebui sa poarte ochelari de soare pentru a preveni imbatranirea ochilor cauzata de razele ultraviolete, apreciaza specialistii. Pentru a va mentine ochii sanatosi, oftalmologii va sfatuiesc sa va pastrati in primul rand igiena mainilor si sa va prezentati la medic la primele semne de scadere a vederii, pentru corectarea eventualelor vicii de refractie.

Si alimentatia v-ar putea ajuta sa aveti o vedere buna, dar mai indicate sunt suplimentele nutritive cu antioxidanti, sustine doctorul Oana Florescu, specialistul caruia i-am cerut parerea saptamana aceasta.

Morcovi si ardei grasi

Nu va bazati doar pe o nutritie echilibrata pentru a avea ochii sanatosi, avertizeaza medicii.

Pentru prevenirea afectiunilor si a infectiilor, conteaza sa va mentineti ochii si mainile curate si sa va corectati din timp viciile de refractie.

„La modul general, o nutritie echilibrata ne mentine vasele de sange din organism mai sanatoase, si implicit pe cele de la nivelul ochilor. O alimentatie bogata in legume si fructe, mai ales cele care contin caroten, cum sunt morcovii, ardeii grasi, si saraca in grasimi ar putea mentine un status bun al ochilor, dar numai atat”, explica doctorul oftalmolog Oana Florescu, de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.


Mai important, insa, este sa invatati din copilarie ca infectiile se pot evita mai ales daca va spalati regulat pe maini si pe ochi cu apa si sapun cu PH neutru. „In perioada calda avem o multime de conjunctivite si cheratite virale care se pot transmite cu usurinta. Printr-o igiena corecta, ne protejam si pe noi si pe cei din jur”, adauga doctorul.

Mergeti din timp la medic!

Chiar daca par un moft la copii, ochelarii de soare ar trebui purtati chiar si de bebelusi atat timp cat nu si-i scot de pe nas sau nu se ranesc cu ei.
Copiii, ca si varstnicii, sunt cei mai expusi la efectele nocive ale soarelui.

„Ochelarii de soare de buna calitate, cu un filtru de absorbtie a razelor ultraviolete previn imbatranirea prematura a ochilor”, subliniaza Oana Florescu. Suplimentele nutritive special create pentru ochi, pe baza de antioxidanti si luteina, previn si ele degradarea mult prea devreme a structurii ochilor. Numai doctorul va decide insa daca este cazul sa le luati sau nu.

La primele semne de scadere a vederii trebuie sa va prezentati tot la medic, fara a incerca sa va tratati acasa.
Cazul fericit ar fi acela in care ati avea nevoie de ochelari pentru corectarea unei miopii sau a unei hipermetropii. „Scaderea acuitatii vizuale mai poate ascunde boli generale, infectii, tumori sau boli inflamatorii”, atrage atentia medicul oftalmolog.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod