Suplimentele de calciu reduc riscul complicatiilor in sarcina

Studii recente au evidentiat faptul ca suplimentele de calciu s-au dovedit a fi ineficiente in prevenirea preeclampsiei in cazul tinerelor insarcinate, insa reduc complicatiile serioase - moartea mamei sau a copilului la nastere, informeaza CNN



Experimentul a constat in testarea unor paciente cu suplimente de calciu administrate pe toata perioada sarcinii (1,5 g/zi) si o unele care au primit placebo. Primul punct cercetat, reducerea riscului de preeclampsie, s-a dovedit a fi destul de evaziv. In ce priveste administrarea suplimentelor de calciu, acestea au fost asociate cu o reducere destul de mica a riscului de preeclampsie (4,1% vs.

4,5%), insa s-a constatat o rata scazuta de hipertensiune gestationala, informeaza Jose Villar, unul dintre coordonatorii studiului.

In cazul unui grup de mamici cu varsta de 20 de ani sau chiar mai putin, suplimentele de calciu au rolul de a reduce riscul unei nasteri premature.

In concluzie, expertii au adaugat ca suplimentele de calciu nu conduc la o scadere semnificativa a riscului de preeclampsie, ci mai degraba a riscului de a dezvolta complicatii serioase ale acestei boli.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod