Sucul de struguri este sanatos pentru inima

Sucul de struguri rosii este deosebit de benefic pentru stabilizarea nivelului de colesterol si protejeaza inima, potrivit unor studii recente efectuate in Spania

Experimentul a fost realizat pe un esantion de 15 persoane sanatoase si 22 de pacienti cu hemodializa carora li s-a administrat timp de 2 saptamani cate 100 ml de suc de struguri rosii. Probele de sange au fost luate pentru a se verifica nivelul lipidelor din sange. Rezultatele au aratat ca sucul de struguri este benefic atat pentru persoanele sanatoase, cat si pentru pacientii cu hemodializa - ultimii prezentand un risc mai ridicat de a dezvolta complicatii cardiovasculare.
"Am demonstrat pentru prima data ca sucul de struguri rosii imbunatateste profilul lipoproteic prin scaderea concentratiei plasmatice a colesterolului rau si cresterea celui bun", sustin expertii in American Journal of Clinical Nutrition. Studiile anterioare au demostrat ca sucul de struguri, datorita continutul bogat de polifenoli poate reduce oxidarea colesterolului "rau". "Sucul de struguri concentrat are un efect hipolipidemic, antioxidant, anti-inflamator atat pentru persoanele sanatoase, cat si pentru pacientii cu perturbari renale in stadii avansate.
Aceste efecte pot fi folositoare in prevenirea bolilor cardiovasculare", sustin expertii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod