Studiu: dieta Atkins este cea mai eficienta



Dieta Atkins, saraca in carbohidrati si bogata in proteine a fost in atentia cercetatorilor impreuna cu alte 3 diete celebre: Zone, Ornish si dieta preferata a nutritionistilor, numita Learn. In urma cercetarilor, femeile care au urmat dieta Atkins au slabit de doua ori mai mult pe parcursul unui an decat cele care au optat pentru celelalte variante. Efecte secundare nu au fost inregistrate in urma adoptarii dietei Atkins. Cercetatorii de la Universitatea Stanford au monitorizat 311 femei supraponderale (impartite in 4 grupuri in functie de dieta optata) si nu au constatat un risc crescut de aparitie a bolilor cardiovasculare la niciunul dintre cele 4 grupuri, in ciuda faptului ca dieta Atkins este foarte permisiva in grasimi.
"Am fost ingrijorati de cantitatea ridicata de grasimi saturate permise in dieta Atkins si ca acestea ar fi daunatoare pentru organism. Cu toate ca rezultatele au fost satisfacatoare, inca ne mai nemultumeste cantitatea ridcata de grasimi. Dar consider ca pierderea kilogramelor in urma planului de dieta Atkins este mult mai benefica in reducerea colesterolului si a factorilor de risc cardiovasculari", sustine Christopher Gardner, coordonatorul studiului. Studiul a fost publicat in jurnalul Asociatiei Amnericane de Medicina si este considerat cel mai riguros si elaborat studiu realizat in domeniu, pana in prezent.
Cu toate acestea a avut si critici, unii experti exprimandu-si ingrijorarea cu privire la modul de viata stabilit de dieta Atkins.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod