Strugurii albi sunt la fel de sanatosi ca si cei rosii

Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori italieni arata ca miezul strugurilor aduce la fel de multe beneficii pentru inima precum coaja. Aceste rezultate denota faptul ca si vinul alb s-a putea sa protejeze inima la fel de bine ca si cel rosu

Expertii au testat pe soareci actiunea cardioprotectoare ale mai multor soiuri de struguri rosii si au descoperit ca atat coaja, cat si miezul au aceleasi efecte protectoare. Numeroasele studii care corelau consumul moderat de vin rosu cu inima sanatoasa au la baza o substanta - antocianina - un puternic antioxidant care da culoarea vinului.
Deoarece pentru prepararea vinului si a sucurilor de struguri rosii se folosesc atat coaja, cat si miezul s-a crezut ca strugurii albi nu au aceleasi efecte pentru ca sunt folositi numai decojiti. "Rezultatele studiului indica faptul ca miezul strugurilor are actiune cardioprotectoare echivalenta cu cea din coaja, lucru valabil si daca vine vorba despre proprietatile antioxidante (chiar daca miezul strugurilor nu contine antocianina)", sustin cercetatorii. In urma experimentului, cercetatorii au constatat o reducere a ratei de atacuri de inima.
"Cu toate ca sunt necesare studii viitoare pentru a identifica principalele ingrediente responsabile pentru actiunea cardioprotectoare, studiul de fata demostreaza pentru prima data ca miezul strugurilor are aceleasi efecte protectoare ca si coaja", au concluzionat expertii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod