Strabismul

Strabismul este o afectiune a ochilor foarte des intalnita. Atat la copii, cat si la adulti.
Supranumita si boala "ochilor - incrucisati", strabismul este afectiunea in care ochii nu mai au capacitatea sa focalizeze aceeasi imagine in acelasi timp.

Ce provoaca strabismul?   

Iata ce raspunde specialistul: "In copilarie, cauzele sunt de cele mai multe ori necunoscute, chiar daca uneori boala apare in urma suprasolicitarii vederii", spune dr. Ionut Costache, specialistul Bausch & Lomb Vision Care.

"La adulti insa, strabismul poate sa apara in urma afectarii globilor oculari sau a vaselor de sange de la nivelul acestora.
Simptomele sunt variate si difera de la un caz la altul
", continua dr.Costache.

Totusi, abordarea bolii este diferita. "Copiii pot fi diagnosticati prin simpla observare a pozitiei globilor oculari care nu mai privesc in aceeasi directie. Ei vad incetosat, au o sensibilitate la lumina puternica sau vad dublu. La adulti insa, vederea dubla se poate instala brusc in urma accidentelor vasculare cerebrale, a hipertensiunii arteriale sau a diabetului zaharat", adauga specialistul.


Cum se poate rezolva aceasta problema?

Tratat cat mai repede, strabismul poate fi controlat si chiar corectat.
Operatia ramane singura solutie in momentul in care afectiunea este neglijata. Ochii tai sunt nepretuiti, asa ca nu ii neglija! De cele mai multe ori, doctorul oftalmolog iti poate fi cel mai bun prieten.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionescu ariana pe 28 Mar 2010, 22:14
    strabism

    buna ziua, eu cunosc o clinica foarte buna OFTAPRO, poti merge acolo, o recomand din tot sufletul, tot personalul de acolo e super OK, dna dr. daniela cioplean e un medic fffff bun, poti suna la ei pentru programare: 021/252.52.01, vei fi pe maini bune iti spun din propria experienta.

    0
    0

  • babu aurelia pe 10 Mar 2010, 16:20
    am fost depistata cu strabism

    buna ziua!am 35 de ani si acum o luna de zile am fost depistata ca am stabism. pina acum nu am purtar niciodata ochelari de vedere pr ca nu a fost nevoie. in urma unor durri mari de cap am controlet mai multi medici dintre care si un oftalmolog,care mi-a depistat stabism.ce pot s-a fac...se poate corecta cu ochelarii sau cu operatie?va rog sa m-a ajutati

    0
    0

  • stefania pe 27 Oct 2009, 15:53
    enervanta reclama

    Buna ziua, Din pacate nu am putut citi articolul din cauza unei reclame enervante "automarket" care sta pe ecran si culmea ma mai si oboseste vizual pentru ca nu dispare si coboara odata cu textul....foarte ENERVANT !!! nu dispare nici macar daca dai click pe ea ...

    0
    0

  • Lora pe 17 Iul 2008, 22:38
    strabism

    Doresc adresa unei clinici particulare care opereaza si adulti cu strabism

    0
    0

  • sorin pe 8 Apr 2008, 12:09
    Intrebare

    Ma numesc sorin am 20 ani si am strabism la ochiul drept, nu ineleg un lucru acesta imi variaza (sunt zile in care nu mi se cunoaste acest strabism) de ce se intampla asta? Exista posibilitatea sa scap de strabims prin operatie ?

    0
    0

  • mirela pe 20 Ian 2008, 22:49
    Strabism

    Eu din pacate am avut starbism, am fost operata si acum port ochelari. In schimb as avea o intrebare ? Daca nasc copilul ar putea sa aibe si el aceasta problema?

    0
    0

  • Corina pe 19 Ian 2008, 21:12
    Strabism

    Am aflat si eu la varsta de 20 de ani ca m-am nascut cu miopie la unul din ochi. Am suferit atunci... dar mi s-a explicat ca celalalt ochi a luat aspura lui toata sarcina. Nu mi-e indiferent nici acum dar m-am obisnuit cu ideea... oricum nu se mai poate face nimic. Medicul mi-a spus chiar sa nu conduc dar sa evit acest lucru noaptea.

    0
    0

  • roxana pe 19 Ian 2008, 12:01
    Despre strabism

    Nu cred ca sunt multe situatii in care nu se mai poate face ceva; tratat cu seriozitate si cu cat mai devreme cu atat mai bine, sigur se pot ameliora problemele. Stiu din experienta, fiul meu a avut aceasta problema - si astigmatism, si de la 2 ani si 8 luni a purtat ochelari si a facut exercitii si a avut rezultate. Azi are aproape 21 ani si totul e ok, chiar daca poarta ochelari. Poate te pot ajuta roxana_maria66@yahoo.com

    0
    0

  • nikole pe 18 Ian 2008, 12:33
    Strabism

    Fratele meu din nefericire s-a nascut cu aceasta problema si din pacate nu e niminc de facut... Sufar pentru suferinta lui.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod