Statul prea mult in fata computerului predispune la tromboza



Persoanele care petrec foarte mult timp in fata computerului isi pun viata in pericol, fiind predispuse la tromboza, boala provocata de astuparea unui vas sangvin cu un cheag de sange, potrivit unui nou studiu, preluat de BBC Online.

Cercetatorii din cadrul Institutului de Cercetare Medicala din Noua Zeelanda avertizeaza ca statul in fata computerului, timp indelungat, poate provoca tromboza. In cadrul studiului, s-a constatat ca 35% dintre persoanele internate in spital cu tromboza au o slujba care presupune statul cu orele pe scaun, in fata monitorului.
Tromboza are loc in special in vasele de sange din picioare, ea producandu-se atunci cand circulatia sanguina este restrictionata, asa cum se intampla, de pilda, atunci cand muschii femurali sunt presati de scaun. Cel mai mare pericol este atunci cand cheagul se desprinde, in momentul reluarii circulatiei, de locul in care s-a format. In astfel de cazuri, cheagul se poate deplasa spre plamani sau inima, cauzand dureri acute sau chiar moartea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod