Sportul usureaza simptomele menopauzei

Miscarea fizica te poate ajuta sa suporti mai bine simptomele menopauzei, in special bufeurile, informeaza CNN

Cu toate ca studiile efectuate in acest sens sunt inca in stadiu incipient, expertii considera ca exercitiile fizice efectuate moderat in fiecare zi pot constitui o adevarata eliberare pentru femeile aflate la menopauza, reducand numarul problemelor cauzate de aceasta tulburare (anxietate, insomnie si transpiratia in timpul noptii). Menopauza apare in mod normal intre 45-55 de ani, in momentul in care este intrerupta menstruatia, iar simptomele pot varia de la schimbari de stare, la bufeuri, dureri de cap si probleme de concentrare.
Institutul National de Sanatate a pornit numeroase studii care au ca si subiect menopauza, in incercarea de a stabili elementele care pot fi asociate cu aceasta tulburare, cum ar fi depresia, functia cognitica si sexuala. Insa, pana in momentul de fata singura corelatie identificata a fost intre activitatea fizica si
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lapadat Mariana pe 16 Iun 2006, 09:00
    Menopauza

    Intr-adevar exercitiile fizice ajuta femeile ajunse la menopauza in sensul ca mai scad putin bufeurile insa nu indeajuns. Pentru mine este groaznic de cind am intrat la menopauza. Nu mai stiu ce sa fac, ma refer la transpiratiile abundente care ma trec, stari de caldura f. puternica care ma apuca f.f. des la serviciu, nu mai vorbesc de insomnii(sint nevoita sa-mi iau haine de schimb la mine de frica sa nu miros urit),dorm 3-4 ore/noapte,trec si printr-o depresie tot din cauza asta, din orice ma apuca plinsul .Nu stiu ce sa mai fac. Am inteles ca medicamentele contra bufeurilor sint contraindicate deoarece pot avea uneori urmari nedorite.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod