Solutie pentru birou: muncesti si slabesti!



Oamenii care se scuza ca nu au timp sa faca sport pentru ca petrec prea mult timp la serviciu vor primi cu mare neplacere vestea ca s-a inventat biroul la care poti face exercitii in timp ce lucrezi.

Expertii clinicii Mayo din New York, care au proiectat biroul de sport, spun ca folosirea sa cu regularitate poate ajuta obezii sa piarda pana la 30 kg intr-un an. Biroul, realizat pe un cadru de otel, este dotat cu un panou din plexiglas cu doua brate, unul pentru fixarea monitorului, iar altul pentru tastatura si mouse.


In partea inferioara, aparatul dispune de o banda de mers, cu viteza reglabila. Practic, o persoana poate merge pe banda si lucra in acelasi timp. Pentru confortul angajatilor, aparatul poate fi prevazut si cu suporturi pentru vase de flori, cani, pixuri sau dosare.

Biroul a fost testat cu ajutorul a 15 voluntari supraponderali. Studiul a concluzionat ca aceia care au mers pe banda in timp ce lucrau au ars, in medie, 191 de calorii pe ora, in timp ce acelasi timp petrecut asezat la birou nu consuma decat 72 de calorii.
Folosind viteza minima, voluntarii au parcurs echivalentul a 1,6 km intr-o ora.

Un astfel de birou costa 1.600 de dolari, insa prezinta avantajul ca se poate deplasa usor in interiorul cladirii gratie celor patru rotite cu care este prevazut. In plus, specialistii recomanda folosirea biroului doar doua-trei ore pe zi.

Patronii care ar achizitiona un asemenea birou ar constata o imbunatatire a randamentului angajatilor, care ar fi mai sanatosi si nu ar mai lipsi atat din motive medicale. Un astfel de aparat poate fi folosit si acasa, eventual de tinerii care nu se pot dezlipi de monitorul calculatorului.

„In conditiile in care oamenii devin tot mai grasi, sedentarismul creste, iar cheltuielile sistemului de sanatate sunt tot mai mari, astfel de inventii care permit oamenilor sa munceasca, dar si sa faca sport ar putea ajuta la reducerea obezitatii”, concluzioneaza studiul realizat de specialistii clinicii Mayo.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod