Soia atenueaza bufeurile cauzate de menopauza

O dieta suplimentata cu soia usureaza simptomele cauzate de menopauza, cum ar fi bufeurile, potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori australieni

Rezultatele au fost adunate in urma unei meta - analize datelor stranse in urma a 17 studii in domeniu. Expertii au raportat ca intr-adevar suplimentarea cu isoflavoni a determinat o scadere semnificativa a numarului de bufeuri, insa au atentionat ca rezultatele au fost extrem de variate in studiile analizate. "Acest procent in reducerea bufeurilor este semnificativ legat de numarul acestora pe zi si de doza de isoflavoni din organism", sustine Laurence Howes, coordonatorul studiului.
De exemplu, in cazul femeilor care se confrunta cu 10 sau mai multe bufeuri pe zi s-a aratat ca isoflavonii are reusit sa reduca cu pana la 20% numarul acestor simptome. Isoflavonii din soia sunt cunoscuti pentru beneficiile pe care le aduc sanatatii, oferind protectie inimii si mentinand masa osoasa in cazul femeilor aflate la post-menopauza. De asemenea, este dovedit rolul important pe care il joaca in prevenirea cancerului si incetinirea procesului de imbatranire a femeilor aflate la peri-menopauza.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod