Sistem unic de evidenta a pacientilor

CNAS lanseaza sistemul informativ unic pentru evidentierea pacientilor, astfel, de la 1 ianuarie 2008 orice vizita pe care o vei face la medic va ramane consemnata.
Totodata, cu ajutorul noului sistem informatic unic pe care Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate il lanseaza astazi, fiecare medic este obligat sa tina o evidenta a pacientilor.

In acest sistem unic, medicii vor nota toate consultatile, bolile si tratamentele pacientilor. Daca iti schimbi cabinetul sau medicul de familie, noul medic va va cunoaste toate problemele de sanatate datorita acestui sistem. Pentru protectia datelor pacientilor, fiecare medic va avea acess numai la informatiile despre bolnavii pe care ii are in ingrinjire.


De asemenea, prin acest sistem Casa Nationala de Asigurari de Sanatate poate tine evidenta medicala a fiecarui asigurat, lucru pe care societatile de asigurare il dorea de mult timp. CNAS-ul va prelua toate datele personale ale pacientilorasigurati de la Casa Nationala de Pensii dar si de la Directiile de evidenta a populatiei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 25 Dec 2007, 19:43
    sistem unic

    ne-am saturat de atita birocratie la med. de fam.nu apuca sa vada ce ai ca trebuie sa scrie.Nimic nou sub soare dr. si asa scriu o fisa ptr. fiecare pacient unde completeaza la fiecare consultatie ce tratament ti-a prescris.Ministerul face ca totul sa fie imposibil si greoi.Nu stiti ce sa mai faceti ca sa va tineti scaunele si salariile umflate,dar va dorim sa ajungeti ca noi ,cu pensii mici si cu asigurarile noastre de sanatate.Nu se stie niciodata,nici noi nu am crezut ca v-a cadea comunismul si uite ca s-a intimplat.Toti vor plati ptr. toate nelegiurile si nu vor pleca pina nu vor plati.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod