Sfaturi pentru ingrijirea buzelor in sezonul rece

Pentru a avea buze atragatoare, dar si sanatoase, e bine sa tinem cont de cateva sfaturi ale specialistilor, mai ales in aceasta perioada, pentru a ne pregati si a trece cu bine de sezonul rece.

Hidratare si exfoliere

Secretul buzelor moi si al stralucirii rujului consta in exfolierea acestora. Pentru indepartarea celulelor moarte, se poate folosi o periuta, de preferat alta decat cea folosita pentru dinti. Ca si in cazul intretinerii tenului, si buzele trebuie bine hidratate. Se recomanda folosirea unui balsam bogat in substante emoliente, precum ceara de albine, glicerina sau vitaminele C si E.


In functie de tratamentul pe care doriti sa-l aplicati buzelor, alegeti si tipul de ruj. Se stie ca rujul mat are un pigment puternic, dar si putine ingrediente hidratante, ceea ce il face sa dureze mai mult timp. In schimb, cel cu luciu este mult mai hranitor.

Balsam, zi de zi

Odata cu inaintarea in varsta apar si ridurile. De aceea, primele semne ar trebui combatute imediat si cu atentie. Este bine sa folosim produsele cosmetice adecvate si sa acordam atentie zilnic buzelor, pentru a ne bucura de prospetimea lor.

Si in cazul acestora, una dintre principalele cauze ale imbatranirii este expunerea neprotejata la soare. Buzele nu contin suficienta melanina pentru a se apara in mod natural de razele soarelui, de aceea, este recomandata aplicarea unui balsam cu SPF 15, zilnic, inaintea folosirii rujului. La aparitia ridurilor verticale in zona gurii contribuie si fumatul.

Conturul e important

Daca va umeziti des buzele, acestea pot, de fapt, sa fie mereu uscate, pentru ca saliva se evapora si, impreuna cu ea, si crema hidratanta aplicata.


In asigurarea aspectului atragator al buzelor, este importanta si folosirea corecta a conturului de buze. Pentru un contur de invidiat, se traseaza o linie usoara pe marginea buzelor, intr-o nuanta putin mai inchisa decat cea a rujului ales.
Atunci cand alegeti culoarea rujului, nu va orientati numai dupa tendintele modei. De asemenea, nu testati culoarea numai pe dosul palmei, pentru ca pe fata poate avea o alta nuanta. Pentru a face alegerea potrivita, luati in calcul si culoarea tenului, a ochilor, precum si combinatia de culori din garderoba.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod