Serotonina ajuta in tratamentul bolii Parkinson

Cercetatorii au descoperit ca serotonina, un neurotransmitator cunoscut pentru reglarea dispozitiei, a somnului si a apetitului culinar si sexual poate fi de ajutor persoanelor care sufera de maladia Parkinson.
Tratamentul curent pentru simptomele asociate acestei boli, cum ar fi tremuraturile, intepeneala sau "rigiditate" si dificultate in initierea miscarilor este un medicament numit L-Dopa. Insa, pe masura ce maladia progreseaza L-Dopa poate cauza reactii adverse destul de grave care-i contracareaza eficienta.

Prin urmare, cercetatorii de la Universitatea Rockefeller au constatat ca aceste efecte adverse cauzate de un tratament indelungat cu L-Dopa pot fi blocate prin manipularea serotoninei.


Simptomele bolii Parkinson apar din cauza unui deficit de dopamina la nivel cerebral, de aceea cele mai multe studii s-au concentrat asupra medicamentelor denumite "dopaminergice". Cu toate ca nivelul dopaminei este instabil in cazul persoanelor afectate de Parkinson, productia de serotonina ramane constanta. "Iar dezvoltarea unor componenti care au ca tinta serotonina poate sa ofere o alternativa in tratarea maladiei Parkinson in stadii avansate", sunt de parere expertii.


Aceste descoperiri constituie un nou punct de plecare in stabilirea unor tratamente eficiente pentru Parkinson, maladie aflata pe locul 2 in topul celor mai frecvente boli neurodegenerative, primul lor fiind ocupat de Alzheimer.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod