Se interzic grasimi in restaurantele NewYorkului



Astazi, luni,30.11 in New York se dezbate public interzicerea acizilor grasi "trans" din restaurantele metropolei. Departamentul de sanatate publica a declarat ca acest gen de acizi grasi sunt foarte periculosi pentru sanatate. De mult timp se stie ca gasimile trans pot afecta arterele si cauza alte probleme importante de sanatate. Unii detinatori de restaurante vor sustine ca o interdictie completa e foarte costisitoare si vor pleda pentru oferirea posibilitatii de a alege, consumatorului.
In ultimul an, in NY a activat un program de voluntariat pentru excluderea grasimilor in cele 20 000 de restaurante si fastfooduri din oras. Programul nu a avut succesul asteptat, si solutia la care s-a ajuns o reprezinta aceste dezbateri publice in care se urmareste lansarea unei legi care sa interzica definitiv folosirea grasimilor trans in restaurante. Reprezentantul serviciului de sanatate publica a orasului, Thomas Frieden, a afirmat ca grasimile trans sunt nedectabile si periculoase, iar dupa ce vor fi interzise nimeni nu le va simti lipsa.
Intr-un alt program de sanatate se propune afisarea numarului de calorii in dreptul fiecarui preparat din meniul restaurantelor. Oficialii afirma ca multi newyorkezi isi procura o treime din calorii mancand in restaurante, de aceea se impune sa fie mai bine informati asupra mancarurilor pe care le consuma.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod