Sanofi-Aventis va avea primul vaccin anti AH1N1 in 4-6 luni

Compania a primit noul virus izolat pentru cultura A(H1N1) de la Centrele de Referinta Internationale ale OMS si a inceput pregatirea unei tulpini de lucru care va fi utilizata pentru producerea vaccinului.
Sanofi Pasteur estimeaza in momentul de fata ca va avea primul vaccin concentrat in termen de patru – sase luni. Acest vaccin ar contribui astfel la prevenirea raspandirii noului virus gripal A (H1N1). Pe 25 mai 2009, Sanofi Pasteur a primit o comanda de la Departamentul SUA pentru Sanatate si Servicii Umane (DSSU) pentru furnizarea unui nou vaccin impotriva gripei A(H1N1).

Compania produce aproximativ 40% din vaccinurile antigripale distribuite la nivel mondial, iar în SUA a produs peste 45% din vaccinurile antigripale pentru sezonul de gripa 2008/2009.
Compania a dezvoltat de asemenea primul si singurul vaccin împotriva gripei aviare autorizat în SUA pentru a fi administrat la om.

De asemenea, OMS precizeaza ca productia vaccinului impotriva gripei sezoniere este in continuare o prioritate, deoarece gripa sezoniera este o boala foarte grava, care provoaca între 250.000 si 500.000 de decese pe an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod