Sa combatem anemia cu legumele si fructele de sezon

În timpul iernii, anemia se poate accentua. Lipsa vitaminelor cu care ne răsfăţăm în celelalte anotimpuri este o cauză principală a scăderii globulelor roşii.
În anotimpul rece, alimentele-medicament indicate de medic, uşor de procurat, sunt: zeama de lămâie, pătrunjelul, hreanul, sfecla roşie, prazul, morcovii, varza, stafidele, spanacul, andivele, smochinele, ciupercile de cultură, bananele, ceapa, usturoiul, cerealele (grâu sau ovăz încolţit).
Aceste alimente, adevărate depozite de vitamine (A, gama B-urilor, C, D, E, PP şi K), dar şi minerale atât de necesare care să asigure creşterea globulelor roşii trebuie incluse în meniul zilei. Anemicii care consumă frecvent ceapă, varză, morcov, usturoi, sfeclă roşie, banane, pătrunjel, curmale, ananas vor scăpa mai uşor de această boală. Din categoria proteinelor animale, medicul recomandă ficatul de viţel şi măduva de oase.
Nu trebuie să uităm cât sunt de valoroase infuziile de plante: cimbrişor (5 g la o cană de apă, după mese), doar pentru adulţi; infuzia de salcâm (10 g la 500 ml apă); anghinare (5 g la 250 ml apă), după mese; fructele de pădure - afin, mure, coacăze (10 g la 500 ml apă). Se bea câte o cană după mesele principale. Rezultate foarte bune au obţinut anemicii care au băut vin de salcâm (câte un pahar de 50 ml înaintea dejunului).

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aura pe 2 Feb 2006, 19:45

    apropo, ati uitat sa mentionati ce este cel mai important, oarecum..consumand fructe si legume slabiti!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod