Rolul factorilor mosteniti in dezvoltarea cancerului

Factorii mosteniti joaca un rol important in dezvoltarea cancerul de san. Potrivit unui studiu realizat in laborator la Institutul National pentru Cancer au fost identificate 5 forme de cancer la san, iar genele care contribuie la declansarea metastazei pot fi mostenite.
De asemenea, rezultatele studiul arata ca activitatea genelor din celulele tumorale si celulele sistemului imunitar, care invadeaza tumorile, contribuie la dezvoltarea expresiei faciale prin intermediul genelor care dau mimica fetei si care, totodata, prevad si evolutia cancerului.

Cercetatorii au putut realiza acest studiu prin folosirea unei tehnologii avansate, care permit cercetatorilor sa scaneze o vasta suprafata de informatie genetica si sa identifice genele care dau mimica. Acestea sunt de ajutor si pentru a identifica zonele unde va aparea cancerul.


"Speram ca in viitor vom fi capabili sa determinan ce femei sunt mai expuse riscului ca tumoare sa dea in metastaza, si astfel, le vom putea prescrie o terapie specifica acestei categorii de femei, evitand sa indicam tratamente dureroase femeilor care prezinta un risc scazut de a ajunge la metastaza", a declarat Dr. Kent W. Hunter, directorul Sectiei de Metastaza din cadrul Laboratorului de Biologie si Genetica Cancerlui.

"Studiul aceste aduce noi informatii despre rolul genelor mostenite in cazul cancerului de san.
Urmatorul pas este de a imbunatatii rolul epiteliului si a stromei in dezvoltarea tumorii si de a dezvolta o strategie de tratament eficient bazata pe cunostintele noastre
", a adaugat Hunter.


Sursa: National Institutes of Health
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod