Riscurile dietelor tinute "dupa ureche"



Dieta vegetariana, dieta disociata, dieta bazata pe alimente bogate in carbohidrati: in ultimul timp, exista un adevarat razboi al regimurilor pentru slabit. Fiecare reteta in parte pare a fi mai buna si ar putea fi solutia-minune pentru oricine vrea sa scape de kilogramele in plus in timp-record. Daca se poate, surplusul de greutate ar trebui sa dispara in doar cateva zile. Numai ca medicii nutritionisti avertizeaza ca dietele au efecte benefice, dar si o multitudine de contraindicatii. Fiecare organism este unic si reactioneaza diferit la diverse diete, in functie de caracteristicile sale metabolice si de "incercarile" la care a fost supus anterior.
De aceea, este important ca, inainte de a incepe o dieta, sa fie consultat un medic specialist. Medicul este singurul in masura sa recomande un program cu efort controlat, cu risc minim, cu dieta personalizata si activitate fizica supravegheata. Aceasta varianta trebuie preferata unei diete "magice" despre care nu stiti mai nimic.
De exemplu, o dieta hipercolesterolemica (bazata pe consumul unor cantitati nelimitate de carne), cu eliminarea din consum a fructelor, a majoritatii legumelor, a laptelui, a cerealelor, a painii, a porumbului sau a morcovilor, poate fi benefica unora si cu adevarat nociva unui pacient cu hipertensiune sau o boala coronariana latenta.
Dieta aceasta presupune numai consumare de carne de pui, de fructe de mare, oua, branzeturi, grasimi, unt, margarina, sunca sau carnati. Regimul hiperproteic (care presupune un aport ridicat de proteine) poate afecta in egala masura sanatatea anumitor persoane.

Medicii mai spun ca privarea organismului de anumite substante sau aportul lor in exces prin anumite forme de dieta poate fi la fel de daunatoare precum abuzul de anumite droguri sau medicamente. Este de preferat ca scaderea ponderala sa se realizeze intr-un mod controlat, sub supravegherea si la indicatia unui medic nutritionist.
Doctorul poate depista anumite probleme latente de sanatate.

O dieta personalizata, recomandata de un specialist, poate insemna si succesul scaderii in greutate.
Deoarece, in cazul in care tinem o cura de slabire dupa ureche si nu da rezultatele la care ne asteptam, exista riscul sa fim dezamagiti si sa ne consolam... mancand.

In aceste zile, se desfasoara campania ReductoStart. In cadrul campaniei, orice persoana care vrea sa slabeasca sanatos poate consulta gratuit un medic specialist. Inscrierea in program se poate face accesand site-ul www.reductostart.ro sau apeland Call Center-ul cu numarul de telefon cu tarif normal: 021-252.33.43. (L.S.)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod