Renuntarea la fumat si kilogramele in plus

80% din persoanele care se lasa de fumat castiga in greutate intre 2 si 4 kg pe o perioada de doi pana la sase ani. Dezavantajate sunt in special femeile, care se ingrasa cu aproximativ 3,8 kg, in timp ce barbatii numai cu 2,8 kg.

Nicotina inhiba foamea

Un sondaj publicat in "Washington Post" releva faptul ca patru din zece fumatori nu doresc sa renunte la fumat daca acest lucru presupune o crestere in greutate mai mare de 2 kg. "In general, cresterea in greutate a celor care se lasa de fumat se explica prin cresterea cantitatii de hrana si scaderea consumului de energie (cauzat de schimbarea de metabolism generat de renuntarea la fumat); in plus, gradul in care o persoana se ingrasa dupa ce renunta la fumat este influentat si de factori genetici, mai putin cercetati deocamdata", a declarat dr.
Magdalena Ciobanu, coordonatorul Centrului de consiliere pentru renuntarea la fumat, Sos. Viilor 90, sector 5, Bucuresti. Aceste cauze se pot imparti in doua categorii: "fizice" si "comportamentale". Cauzele fizice sunt, de obicei, generate de actiunea nicotinei asupra organismului:
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Super Blondy pe 7 Feb 2006, 23:58

    Sunt chiar curioasa:daca te lasi de fumat te ingrasi?Eu chiar as vrea sa ma las dar nu stiu nici un remediu.

    0
    0

  • mitza_mitza pe 7 Feb 2006, 17:49
    salut

    desi sunt constient de faptul ca renuntarea la fumat atrage dupa sine kg in plus,tare as renunta la tigari.chestia ciudata e ca nu pot

    0
    0

  • DRAGAN ANDREEA pe 6 Feb 2006, 21:40
    HELOO

    AS VREA SA STIU CAT DE TARE AFECTEAZA REPRODUCEREA LA FEMEI FUMETUL? CHIAR DACA TE-AI LASAT DE FUMAT INAINTE DE-A CONCEPE UN COPIL.

    0
    0

  • Bivolaru Maria pe 6 Feb 2006, 16:10
    nicitina

    Ce alimente trebuie consumatesi cantitatile pentru a elimina kilogramele in plus care se depun dupa ce ne lasam de fumat daca aveti un sfat astept sa imi raspundeti . Va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod