Proiectul educaţional "Igienă acasă şi la şcoală", extins


Facebook Twitter Comenteaza
Proiectul educaţional
Domestos, marcă internaţională a companiei Unilever, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, continuă proiectul educaţional "Igienă acasă şi la şcoală", extins la nivel naţional. În anul şcolar 2010 – 2011, proiectul continuă în 15 judeţe din ţară, implicând 330 de şcoli şi 200 de grădiniţe.

Proiectul "Igienă acasă şi la şcoală" (www.zeromicrobi.ro) conţine o serie de activităţi dedicate copiilor din ciclul preşcolar (grădiniţe), celor din ciclul primar (clasele I-IV), cadrelor didactice şi părinţilor. Cea de-a doua etapă a proiectului a fost construită pe 3 piloni: concursul şcolar de campanii de igienă, concursul de scenarii şi jocul interactiv Germ Killer.


Judeţele în care se va desfăşura campania educaţională "Igienă acasă şi la şcoală", ediţia 2010-2011 sunt: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Braşov, Timiş, Botoşani, Tulcea, Prahova, Olt, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Buzău, Vâlcea, Satu-Mare şi Maramureş.

Una dintre cele mai importante schimbări la nivelul structurii proiectului constă în faptul că cerinţele de lucru pentru copii implică mai multă interactivitate; pentru copiii din ciclul primar a fost introdus un concurs de scenarii în care aceştia se pot implica atât în secţiunea organizatorică (scenariu, regie, decor etc) cât şi în secţiunea artistică (interpretare). Interactivitatea duce la dezvoltarea relaţiilor interumane, un factor extrem de important în formarea copiilor, în dezvoltarea şi menţinerea rolului lor în cadrul familiei şi a şcolii, precum şi a creşterii încrederii în sine.

Descrierea programului educaţional


Scopul proiectului „Igienă acasă şi la şcoală” este creşterea gradului de informare şi conştientizare a copiilor cu privire la importanţa igienei şi a sănătăţii, precum şi la formarea abilităţilor de menţinere a igienei proprii şi a celorlalţi.

Platforma online a programului este www.zeromicrobi.ro

Programul este dedicat preşcolarilor şi şcolarilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 10 ani.


Componenta dedicată copiilor de vârstă preşcolară se desfăşoară în 200 de grădiniţe din ţară; dintre aceste grădiniţe, 50 au intrat în program chiar din faza pilot, desfăşurată anul trecut.

Componenta dedicată copiilor din sistemul de învăţământ primar conţine două concursuri şi anume concursul de campanii de igienă în care copiii sunt invitaţi să planifice şi să implementeze o campanie de igienă în şcoala în care învaţă, iar cel de-al doilea - un concurs de scenarii pentru o piesă de teatru pe tema igienei.
Acest concurs are rolul de a crea un mediu interactiv între copiii din grupa de proiect, pentru participarea la concurs aceştia având sarcina să schiţeze pe hârtie toate detaliile unei piese de teatru, iar scenariul câştigător va fi premiat cu o tabără de creaţie în care copiii vor putea să pună în scenă, alături de specialişti, piesa de teatru pe care au planificat-o.

Cel de-al treilea pilon al campaniei este jocul interactiv Germ Killer care, prin activităţile sale, este menit să-i ajute pe copii să înţeleagă nevoia de a avea un spaţiu curat şi igienizat. Germ Killer este creat pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani şi poate fi jucat de copiii din toată ţara.

Pe lângă acestea, a fost dezvoltată o secţiune specială în cadrul website-ului www.zeromicrobi.ro, intitulată „Igienă cu Domestos”, dedicată părinţilor, ca promotori ai regulilor şi practicilor de igienă de acasă, secţiune în care aceştia pot găsi sfaturi practice pentru o curăţenie şi o igienă „ca la carte”.

Perioada de înscriere în concurs s-a prelungit cu încă o săptămână.
 

Comentariile 51-100 din 122

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • preda lavinia pe 3 Mar 2012, 17:31
    domestina

    votati domestina pentru sanatate si igiena

    9
    19

  • Dudau Bianca pe 2 Mar 2012, 23:38
    Despre proiect

    Scoala 22 Mircea Eliade, din Dolj ,Craiova cu siguranta este una dintre cele mai bune adica sigur cea mai buna .Succes si celorlalti rivali

    5
    21

  • Remus pe 2 Mar 2012, 23:19
    de la 29

    care e de la asc 29?

    5
    18

  • NEBUNELEA DANIELA MIHAELA pe 2 Mar 2012, 17:22
    votare

    Va rugam sa votati mascota ,,Cosul cu flori" a Sc. nr.1 Perisoru

    7
    17

  • Gabriela pe 2 Mar 2012, 15:15
    varog vortatima scoala polovragi

    rea de rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    7
    20

  • daniel pe 1 Mar 2012, 22:13
    votati scoala mea

    un proiect interesant si educational la care au participat toti copii .votati scoal BUCU judetul IALOMITA.

    8
    19

  • dauceanu ionut pe 1 Mar 2012, 18:59
    E tare .

    Sall e tare concursul asta o sa ma inscriu si eu . Votati scoala Niculitel si dati sa ne vedeti mascoata noastra DOMESHELP. Sa dati like !!!!

    5
    20

  • Salceanu Alexandra pe 1 Mar 2012, 15:29
    scoala 22

    scoala nr.22 e foarte frumoasa va spun cinstit

    9
    23

  • Iovan Andrei pe 1 Mar 2012, 15:26
    copii prosti

    eu meam pus numele aici dar copii astea sunt rai

    10
    23

  • adelina pe 1 Mar 2012, 15:20
    zero microbi

    acest proiect este foarte frumos si in acelasi timp si educativ...votez scoala G.S.I. Balta

    10
    23

  • georgiana pe 1 Mar 2012, 15:16
    igiena acasa si la scoala

    votez scoala G.S.I. BALTA

    12
    21

  • MAIANU ELENA-DENISA pe 29 Feb 2012, 20:06
    igena acasa si la scoala

    eu vreau sa votez gr. scolar ;GEORGE TARNEA; BABENI,JUD. VALCEA ,SUCCES SI VOTATINE , MULTUMIM F. MULT

    7
    23

  • Andrey2001 pe 29 Feb 2012, 19:16
    Igiena acasa si la Scoala

    Votati scoala G.S. George Tarnea!!! Dak votati veti primii gratuit un Iphone 4 !!! :))

    9
    25

  • ionut pe 29 Feb 2012, 16:40
    concurez

    vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvooooooooooooooooooooooooooooooooootttttttttttttttttttttttttttteeeeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    9
    24

  • andrei pe 29 Feb 2012, 16:40
    concurez

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnddddddddddddddddddddddrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    5
    27

  • ionut pe 29 Feb 2012, 16:38
    vot

    particip penteuca vreau sa castig

    6
    24

  • ionut pe 29 Feb 2012, 16:36
    votez

    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiooooooooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuttttttttttttttttt

    6
    26

  • ionut pe 29 Feb 2012, 16:35
    iiiiii

    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    7
    26

  • camelia pe 29 Feb 2012, 16:20
    mascota Robodom-Cavalerul curateniei

    robotelul Robodom este tare dragut .Ca un adevarat cavaler din suita regelui el lupta impotriva microbilor.poezia este sugestiva intrucat vorbeste despre utilitatea produsului dar si de insusirile lui Robodom. votati Robodom mascota sc.Nr2 slobozia ialomita

    13
    30

  • CONSTANTIN pe 28 Feb 2012, 14:29
    VREAU SA CONCUREZ .

    VREAU SA CASTIG.

    10
    26

  • PLOTOG pe 28 Feb 2012, 14:27
    VREAU SA CONCUREZ .

    VOTEZ PENTRU CA VREAU SA CASTIG.

    6
    24

  • ionut pe 28 Feb 2012, 14:23
    vreau sa votez la clasele 1-1v.

    vatez pentu ca vreau sa castig.

    8
    28

  • ileana pe 26 Feb 2012, 18:01
    vot

    Votati Grupul Scolar de Industrie Alimentara Fetesti, Judetul Ialomita

    11
    29

  • SÂNZIANA pe 26 Feb 2012, 13:20
    concurs

    Votaţi Şcoala Generală Novaci, Jud. Gorj. Este şcoala în care am învăţat şi eu. Novăcenii merită votul vostru dragi copii din ţară.

    8
    26

  • Elena basarabă pe 26 Feb 2012, 13:16
    propuneri

    Felicitări pentru iniţiativă! Salut cu respect seriozitate echipei de lucru! Bine ar fi dacă organizatorii s-ar gândi la o formă de promovare a şcolilor participante chiar dacă nu iau premiu. În felul acesta educaţia ecologică şi pentru sănătate va fi mai mult încurajată. Accesul pe internet nu este posibil şi pentru copiii care provin din familiile care au cu adevărat probleme cu igiena. Ziarele nu se citesc în aceste medii. De multe ori singurul loc unde copilul află despre importanţa păstrării igienei locuinţei, apelor şi străzii este şcoala. Fiecare copil merge acasă şi spune ce face la şcoală. Dacă nu are bani mama să cumpere un detergent (deseori inaccesibil pentru buzunarele tuturor) copilul spune acasă că participă la acţiuni de colectare a ambalajelor de detergenţi din gospodării, de pe străzi, albii de râuri etc., spune ce fac alte familii cu aceşti detergenţi şi în felul acesta impactul asupra tuturor membrilor societăţii este mult mai mare. Antrenându-i pe elevii mei în proiect am constatat că igiena acasă este o mare problemă în cazul familiilor foarte sărace, dezorganizate, cu nivel scăzut de educaţie. Participarea la proiect a copiilor din aceste familii a fost peste aşteptări. Au fost copii şi părinţi care au colectat materiale de la persoane care nu aveau contact cu şcoala, din cele mai bizare şi negândite locuri.Aici trebuie acţionat. Oamenii care provin din asemenea medii se mulţumesc chiar şi cu o vorbă de apreciere. Promovarea în şcoală printr-o simplă diplomă sau premii minore, destinate doar uzului igienic dintr-o clasă, al celui mai nevoiaş membru la nivelul echipei de lucru, cred că este benefică şi pentru proiectul d-voastră dar mai ales pentru atingerea obiectivelor privind igiena acasă şi la şcoală.

    8
    27

  • Mihai Aurelia pe 25 Feb 2012, 11:19
    vizitati-ne!

    Proiectul "Igiena acasa si la scoala" este cel mai frumos si educativ proiect pe care l-am desfasurat cu elevii claselor primare din Şcoala "B. P. Hasdeu" Constanţa. Copiii au participat cu multa placere la toate actiunile derulate, ajuati fiind de doamnele invatatoare si de parinti. Toti au fost implicati practic, ceea ce le-a placut foarte mult, au avut posibilitatea de-a pune in practica in mod creativ cunostinte si deprinderi de igiena. Meritam voturile dumneavoastra! Deci, votaţi-ne!

    14
    24

  • Farfara M pe 23 Feb 2012, 18:29
    concurs "Domestos"

    Scoala Nr. 12 "Decebal" Craiova are nevoie de sustinerea tuturor prietenilor, cunoscutilor si iubitorilor de frumos! Multumim anticipat pentru votul dat!

    13
    27

  • BALARETU CRISTINA ALEXANDRA GI pe 23 Feb 2012, 16:52
    NOI AM COMVECTIONA MANUSI UNFLATE UN BIDON DOMESTOO UN HALAT DE DOCTOR SI INCALTAMINTE MEDICINALA

    SPERAM SA GASTIGE SC NR 10 PROIECTUL A FOST FACUT DE INVATATORI MIU IULIANA SI DUMITRU NICOLETA CU CLS A 3AB SI A1AB

    8
    23

  • norocel andrei ionut pe 20 Feb 2012, 14:37
    mascota clasei

    noi am facut o mascota din:manusi umflate,un bidon de plastic,niste sticle de domestos un halat

    11
    29

  • ana maria pe 20 Feb 2012, 10:23
    concurs

    copii din sc Barbu Catargiu,com Maia au muncit in echipa si va vor incanta cu proiectul lor.

    6
    27

  • ana maria pe 20 Feb 2012, 10:22
    concurs

    copii din sc Barbu Catargiu,com Maia au muncit in echipa si va vor incanta cu proiectul lor.

    8
    26

  • Vaduva Cornel pe 18 Feb 2012, 15:25
    Va rog votatima

    Va rog sa ma votati scoala 132 , va rog chiar as vrea sa castige scoala noastre . Eu sunt doar un copil de 11 ani dar imi pasa de scoala mea .!

    6
    23

  • Vaduva Cornel pe 18 Feb 2012, 15:22
    sunt deja inscris

    Buna , ma numesc Cornel mam inscris dar nustiu cu ce sa incepem eu si echipa mea cu : mascota , cantec ect. ?

    5
    28

  • chirosca pe 15 Feb 2012, 20:31
    sustinere

    Va rog frumos sa votati scoala Simion Leonescu din Luncavita!!!

    7
    28

  • Andreea pe 14 Feb 2012, 15:53
    "Igiena acasa si la scoala"

    Este grozav proiectul dv si as dori sa votez scoala generala "MIRCEA CEL BATRAN"Babadag,Tulcea.Sper sa ne votati si voi.Mult succes!

    7
    25

  • florinel pe 8 Feb 2012, 18:06
    sall

    este cel mai bun robot cel din tismana

    6
    25

  • Gioana Lavinia pe 28 Ian 2012, 18:26
    concurs

    Foarte interesant proiectul votati scoala nr.5 din Giurgiu. Multumim celor care ne voteaza.

    133
    12

  • ana pe 24 Ian 2012, 20:37
    scoala nr 5 giurgiu

    votati-ne multumim

    11
    35

  • george pe 22 Ian 2012, 20:09
    igiena

    votati scoala nr 5 multumim

    10
    35

  • mihaela pe 18 Ian 2012, 19:34
    concurs

    este foarte interesant proiectul,va rog votati scoala nr.5 giurgiu

    13
    37

  • alina pe 18 Ian 2012, 19:27
    igiena

    votati scoala nr 5 GIURGIU

    10
    37

  • Iorga Daria pe 18 Ian 2012, 19:20
    concurs

    Foarte interesant proiectul votati scoala nr 5 din giurgiu

    12
    41

  • georgiana pe 4 Ian 2012, 20:52
    igiena

    va rog, votati scoala gostinari-giurgiu......

    11
    26

  • Ciccone Rosetta pe 31 Dec 2011, 14:53
    Concurs

    Va rog din suflet votati scoala nr 2 din tot sufletul pentru ca igiena este foarte importanta!!

    10
    28

  • Corcaci Cristina pe 31 Dec 2011, 14:49
    inscriere

    Scriu acest comentariu pentru ca am avut si eu o eleva pe nume Roberta care era foarte igienica si de asta am vrut sa o inscriu si pe ea.

    9
    30

  • roberta pe 31 Dec 2011, 14:45
    domestos

    Igiena este foarte importanta asa ca votati cu scoala nr 2!!

    9
    29

  • Ghita Florentina pe 14 Dec 2011, 13:36
    concurs

    va rog din suflet votati scoala nr 2 sf,Andrei Slobozia Ialomita mi-as dori sa castig

    12
    31

  • ANDREI GHIOCA pe 4 Dec 2011, 15:47
    SCOALA 2

    VA ROG VOTATI SCOALA NR 2

    12
    28

  • ASDAS pe 4 Dec 2011, 15:45
    VOTEZ

    VOTEZ SCOALA NR2

    12
    30

  • Topor Daniel pe 4 Dec 2011, 15:38
    votez

    votez cu scoala nr 2

    11
    29
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod