Primul caz cu gripa porcina a fost identificat la Medlife

Reprezentantii Medlife au confirmat faptul ca pacienta diagnosticata cu virusul gripal H1N1 a fost suspectata, in prima instanta, in cadrul Hyperclinicii Medlife Grivita.
Pacienta, care s-a prezentat in data de 26 mai, in jurul orei 12, in cadrul Hyperclinicii Medlife Grivita a prezentat medicului de garda simptome specifice contaminarii cu virus H1N1 precum: febra inalta, tuse seaca, secretii nazale apoase, stare generala modificata. Avand in vedere masurile intreprinse in cadrul Medlife pentru prevenirea gripei cu virus H1N1, medicul de garda a reactionat promnt pentru a contribui la identificarea urgenta a unui eventual caz (primul din Romania), de gripa H1N1 si la izolarea acestuia.
Astfel, imediat dupace medicul a suspectat cazul, i-a impus pacientei prezentarea de urgenta la un spital de boli innfectioase, urmand un amplu proces de dezinfectare a locatiei in care s-a prezentat  aceasta.

Potrivit, reprezentantilor Medlife, in timpul anamnezei, pacienta nu a venit in contact direct cu personalul medical, fiind respectate cu rigurozitate toate masurile de protectie si dezinfectie, atat pe durata anamnezei, cat si dupa directionarea pacientului catre serviciul de boli infectioase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod