Prima iubire infloreste si a doua oara



De amintirea primei iubiri nu se poate scapa. Dependenta data de aceasta amintire este mai puternica decat dependenta data de orice drog existent, iar multi adulti nu pot evita sa se reindragosteasca de prima persoana pe care au iubit-o.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani dupa ce au studiat cu atentie fenomenul. Profesoara de psihologie Nancy Kalish, de la Universitatea Sacremento, din California, care a analizat timp de 14 ani acest gen de relatii, a explicat ca „aceste legaturi amoroase nu seamana deloc cu cele obisnuite”.
Consecintele regasirii primei iubiri pot fi devastatoare, putand duce pana la destramarea casniciilor celor ce se regasesc.

Iubitul meu s-a intors

Oamenii care isi reintalnesc prima iubire spun insa ca, pur si simplu, nu se pot abtine. „Cand l-am revazut, parca as fi fost strafulgerata”, isi aminteste Jeannie T., o femeie in varsta de 60 de ani, care si-a regasit, acum cateva luni, primul iubit, Ben, la o intalnire cu fostii colegi de scoala. Jeannie nu-l mai vazuse pe Ben din 1965, cand acesta plecase in Vietnam.

Reuniunea de la scoala a reaprins flacara iubirii.
„A ingenuncheat in fata mea si mi-a spus ca cel mai greu lucru pe care l-a facut in viata a fost sa ma paraseasca”, a povestit Jeannie, emotionata. Mike T., barbatul cu care Jeannie este casatorita de 13 ani, a povestit ca, in prima instanta, sotia sa si Ben au corespondat pe internet, apoi au inceput sa-si trimita SMS-uri. Mike si Jeannie au fost la un pas de divort, dar, in final, ea a decis sa ramana alaturi de sot.

O poveste asemanatoare este cea a Donnei Hanover. Indragostita in adolescenta de Rudolph Giuliani, candidat la alegerile prezidentiale din 2008 din SUA, ea l-a regasit 30 de ani mai tarziu.
„Am simtit imediat o atractie pentru el. Aceeasi din copilarie”, a spus Donna, care, intre timp, a divortat de Giuliani. Ea si-a publicat povestea, alaturi de alte 49 de istorioare, printre care cele ale actritelor Carol Channing si Suzanne Pleshette, in volumul „Iubitu meu s-a intors”.

CLICK PE FERICIRE

Internetul strica mariajele

Daca cei sau cele care-si regasesc prima dragoste sunt in al noualea cer, partenerii lor nu au parte decat de suferinta. Psihologii spun ca, in zilele noastre, relatiile intre fosti iubiti se reiau usor cu ajutorul internetului.
O persoana care se intreaba ce s-a mai intamplat cu prima iubire are la indemana site-uri unde isi poate gasi fostii colegi. Profesoara

Nancy Kalish a facut, in perioada 2004-2005, un studiu pe 1.600 de cupluri care isi regasisera prima iubire. Ea a descoperit ca 62% dintre persoanele implicate erau casatorite cu altcineva, un procent dublu fata de perioada dinainte de aparitia internetului.

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mary pe 26 Sep 2007, 10:49
    sunt de acord

    si eu am trait clipele primei iubiri de acum 17 ani, de fiecare data cand il revad simt ca tresare ceva in mine dar tot la familia mea ma gandesc, imi pare bine ca ne putem intalni,putem sta de vorba, chiar ne consideram prieteni vechi, am pastrat relatia. In inima mea poate va ramane prima dragoste.

    0
    0

  • elena pe 10 Iul 2007, 17:39
    sunt deacord

    si eu am trait clipele primei iubiri dar totul sa spulberat iar golul doare nu inteleg dece dupa luni petrecute frumos el ma uraste doaR nu iam facut nimic? iam cerut sa fim prieteni dar nimic de ce oare a trecut multa vreme dar tot il mai iubesc oare e corect asa eu sa sufar din dragoste pentru el iar el sa ma urasca de moarte? dragostea itiia revine mereu de fart nici nu dispare din inima

    0
    0

  • rodica pe 17 Iun 2007, 23:08
    Prima=ETERNA

    Mi-a fost dat in viata sa iubesc acum la 50 ani pot spune ca desi am un sot iubirea cea mai mare a fost PRIMA,M-A VINDECAT DE O BOALA INCURABILA,si asta doar pentru ca am putut si bunul DUMNEZEU a ingaduit sa lucrez cu el doar 12 zile. In agonia in care eram a fost terapeutul meu,ii multumesc zilnic lui DUMNEZEU ca exista.El nu stie caci totul a fost ceva ce nu pot sa explic.

    0
    0

  • ABBY pe 3 Iun 2007, 18:39
    Dragostea

    Nu stiu exact sa va spun daca poti sa stii cu adevarat care este prima mare dragoste.Te indragostesti si crezi ca e ceea mai...dar esuezi din cauza lui, iti gasesti alta dragoste care tot ceea mai mare e si poate a iti dai seama ca cealalta a fost doar un vis neimplinit, cu toate ca cateodata mai visezi in zadar la amintiri, pe care poate nu poti nicodata sa le uiti in viata,dar daca o raza de speranta mai ramane aprinsa si te reintilnesti se poate ca sa se aprinda dragostea dar poate fi doar o greseala pe care vrei so faci, dar iti va parea rau, dar nu te poti abtine

    0
    0

  • Horge Marcela pe 3 Iun 2007, 01:50
    Despre iubire

    Parerea mea despre acest subiect poate fi asemanata cu un exercitiu la matematica care are doua sau mai multe solutii: - de exmplu daca iubesti de mai multe ori in viata, cum se intampla sa-ti dai deama asa dintr-o data pe parcursul vetii, ca acesta este omul pe care l-ai asteptat o viata si ca ti-l doresti langa tine cu orice pret, chiar daca sacrifici tot ce ai construit pana atunci si chiar daca ar tebui sa ierti totul, iti dai seama ca o poti face ori de cate ori te raneste constient sau inconstient, din vina lui sau a ancturajului lui,e grav atunci cand iubesti , iar omul dupa care tanjesti nu este langa tine fizic il simti sti ca se gandeste la tine, dar nu stii unde este.Cred ca in casniciile in care nu mai exista dragoste si respect se inampla ca unul sa se indragosteasca de altcineva indiferent daca era prima iubire sau urmatoarea si nu cred ca internetul strica mariajele, ci nevoia de a simti ca ti-ai gasit jumatatea dupa care alergi incontinu fara sa-ti dai seama, mai ales atunci cand realizezi ca omul cu care te-ai casatotit nu are nimic in comun cu tine.Poti sa ai mai multe iubiri pe parcursul vetii, dar cad intilnesti dragostea adevarata, nimeni si nimic nu mai poate sa-ti stea in cale.

    0
    0

  • irina pe 2 Iun 2007, 21:29
    salut

    prima iubire este devastatoare ma rascoleste de fiecare data cind imi amintesc cind ne intilnim eu i am ales sotia sint prietena cu ea stie ca ma iubeste si acum el ea are incredere in mine si nici eu nu am dezamagit o pe ea facem tot ce putem sa nu ne intilnim dar cind acest lucru se intimpla sint lacrimi de fericire si timpul se intoarce inapoi sufletele sint fericite pentru o clipa intr o imbratisare disperata de despartire. si iar mergem fiecare pe drumul lui cu speranta in suflet ca vom fi undeva cindva impreuna suferinta asta dureaza de 35 de ani .imbratisarea opreste timpul in loc

    0
    0

  • olty pe 2 Iun 2007, 17:17
    prima iubire

    prima iubire care a fost reala, si nu adolescentina neaparat, nu moare niciodata. este normal sa reinvie. ea pt cativa ani poate fi atenuata de diversi factori + dorinta noastra de autoprotectie. dar ea niciodata nu moare cu adevarat.

    0
    0

  • lana_n_cool pe 2 Iun 2007, 13:12
    prima iubire

    este adevarat ca nu se uita prima iubire

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod