Practica Yoga - alinare pentru cancerul mamar

Practica Yoga ajuta femeile suferinde de cancer mamar sa suporte mai usor efectele adrverse ale tratamentului urmat si sa se simta mai bine, informeaza CNN in urma unui prim studiu efectuat in acest context

“Cosideram ca un program scurt de Yoga poate fi foarte folositor in aceste situatii pentru a combate efectele adrverse ale tratamentului impotriva cancerului”, sustine Lorenzo Cohen, coordonatorul studiului-pilot. Yoga implica meditatie, relaxare, imaginatie, respiratie controlata, stretching si miscare fizica.
Cu toate ca studiul este inca in faza incipienta, este bine ca se incearca a analiza beneficiile pe care aceasta practica le poate oferi pacientelor cu cancer mamar, mai adauga Cohen.

Experimentul s-a concetrat asupra unei analize atente a 61 de subiecti care au suferit o operatie chirurgicala pentru cancer de san si se gasesc in cele 6 saptamani de tratament cu radiatii, necesar in urma operatiei. Dupa ce au fost impartite in 2 tabere, una care sa participe la cursurile de Yoga si cealalta nu, s-a constatat o imbunatatire a calitatii vietii pacientelor care au urmat in paralel cu tratamentul cu radiatii si cursurile de Yoga.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod