Poate nasturelul (macrisul de balta) sa reduca riscul de cancer?

Salata de nasturel (macris de balta) consumata in stare cruda poate reduce riscul de aparitie a cancerului, potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori britanici

Experimentul a fost efectuat pe un esantion de 60 de adulti, nefumatori si sanatosi care au fost impartiti in doua grupuri. Pe langa o dieta echilibrata, fiecare participant din primul grup a consumat zilnic (timp de 8 saptamani) aproximativ 100 de grame de nasturel (macris de balta) in stare cruda. In schimb, participantilor din al doilea grup nu li s-a dat sa consume nasturel.
Dupa o pauza de 7 saptamani, s-a facut schimbul intre cele doua grupuri, astfel incat participantii din al doilea grup au ajuns sa consume nasturel. Testele de sange, efectuate la finalul experimentului au indicat clar o crestere a cantitatii de antioxidanti dupa un consum adecvat de natrurel. Cu toate acestea, studiul s-a intins pe o perioada de doar 6 luni, iar cancerul necesita un timp mai lung pentru a se dezvolta. Prin urmare, studiul de fata nu a reusit sa demostreze ca intr-adevar nasturelul inclus in dieta are proprietatea de a previ cancerul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod