Ozone Laboratories lanseaza campania HipoChol pentru combaterea colesterolui

Ozone Laboratories vine in sprijinul depistarii si prevenirii hipercolesterolului prin lansarea "Programului HipoChol".
In cadrul acestui program compania farmaceutica va dota 1000 de medici specialisti si medici de familie din intreaga tara cu aparate de masurare a colesterolului . Timp de doua luni de zile, 50.000 de pacienti vor avea posibilitatea de a-si masura gratuit nivelul colesterolului si de a primi sfaturi cu privire la prevenirea hipercolesterolemiei in toate centrele medicale partenere Ozone.


"Prin aceasta campanie ne-am dorit sa facem o investitie in sanatatea intregii populatii. Studiile arata ca mortalitatea cea mai ridicata nu este provocata de accidentele rutiere sau aeriene si nici de diferiti virusi, ci de afectiunile cardiace.
Ritmul de viata alert ne determina pe multi sa recurgem la un regim alimentar nu foarte sanatos. De aici si pana la un nivel al colesterolului ridicat nu este decat un pas," spune dl. Dan Schiopu, Director General, Ozone Laboratories


Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii in ultimii 50 de ani pe primul loc in randul cauzelor de mortalitate au ramas, in intreaga lume, afectiunile inimii si cele ale aparatului circulator.

Conform Centrelor de Control si Preventie a Bolilor (CDC), hipercolesterolemia afecteaza aproape 20% din populatia adulta a Statelor Unite, cu varsta peste 20 de ani si de aproximativ 15% pe continentul european.

"Colesterolul face parte din categoria  substantelor grase.
Se regaseste in toate celulele organismului si este unul dintre constituentii esentiali ai membranelor celulare. Este un element indispensabil vietii, dar periculos cand se afla in exces. Acest exces, hipercolesterolemia, nu este perceput in mod direct de catre om, nu se manifesta in nici un fel  si se poate depista doar in urma analizelor sangelui." spune dl. Prof. Dr. Mircea Cinteza.

Persoanele interesate de "Programul HipoChol", initiat de Ozone Laboratories, pot afla informatii despre acest program din brosurile informative amplasate in farmacii precum si de pe site-ul companiei www.ozonelaboratories.com unde pot identifica cel mai apropiat centru medical partener.

Rezultatele campaniei vor fi centralizate si analizate de catre Societatea Romana de Cardiologie, urmand sa se stabileasca gradul de incidenta al hipercolesterolemiei in randul populatiei adulte din Romania.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod