Operatia care iti reda vederea si te scapa de ochelari

Romanii ce au probleme de cataracta pot rasufla mai linistiti. Gratie tehnologiei moderne - cristalinul artificial foldabil Acrysof ReSTOR - ei pot vedea din nou fara sa mai recurga la ochelari.

Pana acum, in Romania, dupa operatia de cataracta, cei mai multi pacienti beneficiau de vedere imbunatatita cu ajutorul unei lentile intraoculare monofocale. Cu toate ca dupa operatie, vederea la distanta era foarte buna, cei mai multi pacienti aveau nevoie de ochelari pentru citit.

Implantarea cristalinului artificial foldabil Acrysof Restor scade dependenta fata de ochelarii pentru citit sau bifocali, permitand vederea clara la orice distanta.


Conform studiilor clinice, 80% din pacientii carora li s-a implantat Acrysof Restor au declarat ca nu poarta ochelari niciodata - lucru de apreciat tinand cont de activitatile care in mod normal le-ar fi solicitat purtarea ochelarilor: lucrul in fata calculatorului, conducerea masinii atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, tenisul sau golful etc.

"E ca o minune - spune dl. Nicolaescu, recent operat de cataracta. Operatia dureaza 15 minute, iti pun un plature pe ochi, te duci acasa, iar a doua zi ti se scoate pansamentul si ...
vezi! Costa 1000 de euro, dar cand nu mai vezi deloc cu un ochi cum mi s-a intamplat mie, e mai ieftin sa dai banii astia si sa poti munci in continuare, decat sa nu ii dai si sa iti anulezi toate veniturile. Eu lucrez mult la computer. Ce ma faceam fara operatia asta?"

In ziua de 4 martie 2006, opt interventii chirugicale au fost efectuate la clinica Oculus din Bucuresti si transmise in direct la Hotelul Crowne Plaza, unde 280 de medici oftalmologi au urmarit si dezbatut procedura. Patru din cele opt interventii au fost cu implantare de Acrysof Restor.


Interventiile au fost efectuate de:
  • Dr. Khiun Tjia - Isala Clinics, Zwolle, Olanda;
  • Dr. Yury Takhtaev - MNTK Eye Microsurgery Complex, Saint Petersburg, Rusia;
  • Dr. Ozana Moraru - Clinica Oculus Bucuresti;
  • Dr. Cristian Moraru - Clinica Oculus Bucuresti.

In lume, din 1994 de cand a aparut aceasta tehnologie, au fost implante peste 21 milioane de lentile intraoculare Acrysof. Acrysof Restor a aparut in 2002, iar de atunci au fost facute 60,000 de operatii in lume si aproximativ cincizeci in Romania.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lavinia pe 23 Aug 2012, 19:19
    operatie oculus

    Desi o sa para o intrebare mai stupida,rog totusi sa-mi raspundeti daca puteti.peste cateva saptamani o sa fiu operata la Oculus si as vrea sa stiu daca intr-o clinica privata tb sa dau "ceva" in afara de costul operatiei. multumesc

    0
    1

  • cristina pe 5 Feb 2011, 12:48
    vreau un transplant de cornee

    fiica mea a fost lovita in ochiul drept si cele doua operatii au fost fara succes.Cum pot sa ajung la dr moraru ozana

    0
    1

  • Lidia pe 28 Oct 2009, 13:46
    operatie restor cu implant lentila multifocala

    Buna, eu am fost operata in aprilie 2009, deci acum 6 luni, totul e ok. n-am ce zice, dar totusi la distanta vad in ceata ceea ce e destul de suparator.am fost operata la Oculus si sunt multumita, cei de acolo au spus ca e totul ok... de aproape vad super, mentionez ca inainte aveam dioptrii +4 la ambii ochi. Totusi de cea am aceasta ceata nu inteleg... Oare va disparea cu timpul? daca cineva a avut o exp. asemanatoare va rog spuneti-mi si mie, poate ma mai linistesc...

    2
    0

  • valericanicolescu pe 9 Mar 2006, 09:49
    descoperiri

    Bunul Dumnezeu sa va ajute sa faceti descoperiri si mai mari,sa dati lumina populatiei totala.

    0
    0

  • ivanus_marin pe 7 Mar 2006, 19:47
    Operatia care iti reda vederea si te scapa de ochelari

    Nu este de mirare ca medicina face pasi repezi spre vindecarea oamenilor. Iata ca, acum, si la noi avem aceasta ocazie sa reavem vederea de altadata din tinerate, si asta datorita medicinei si noilor tehnologii aplicate spre binele nostru.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod