Obezitatea: legata de o mutatie genetica?

Obezitatea ar putea fi legata, intr-o oarecare masura, de o mutatie genetica, informeaza CBC News Online

Persoanele care prezinta doua copii ale genei numite FTO prezinta cu 70% mai multe riscuri de a se confrunta cu obezitatea fata de cele care nu au nici una, au descoperit cercetatorii de la scoala de medicina Peninsula si de la Universitatea Oxford, din Marea Britanie. Nici persoanele care au o singura copie a acestei gene nu sunt mai ferite de obezitate, acestea prezentand cu 30% mai multe probabilitati de a suferi de obezitate.
"Rezultatele studiului ar putea oferi un raspuns oricarei persoane care se intreaba de ce este mai grasa decat vecinul, desi nu mananca mai mult si face sport in aceeasi masura ca si acesta. Exista clar o componenta genetica in obezitate", a indicat profesorul Andrew Hattersley de la scoala de medicina britanica Peninsula, co-autor al studiului. Pe viitor, descoperirea acestei asociatii genetice va permite o intelegere mai buna a factorilor care determina cresterea riscurilor de aparitie a diabetului si a bolilor cardiovasculare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vivi14 pe 16 Apr 2007, 18:26

    Aceasta este oare explicatia ca fiul meu este obez desi noi paritii lui am avut intotdeauna greutate normala? In cazul asta nu poate fi ajutat prea mult,nu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod