Obezitatea favorizeaza aparitia cancerului

Cercetatorii britanici au descoperit ca excesul de greutate creste riscul aparitiei cancerului.
Acest lucru nu este valabil doar in cazul tipurilor de cancer frecvent intalnite, precum cancerul de san sau de colon, ci si al tipurilor de cancer mai putin cunoscute, precum cancerul veziculei biliare.

"Obezitatea este o mare problema, iar faptul ca obezitatea creste riscul aparitie cancerului este doar unul dintre efectele negative pe care le are obezitatea," declara Dr. Michael Thun, Societatea Americana de Cancer.   
 
Studiul efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Manchester vine in completarea unui studiu efectuat in 2007 de  Institutul American de Cercetare a Cancerului, conform caruia controlarea greutatii poate ajuta la prevenirea cancerului.


Cercetatorii britanici au analizat 141 de studii, care cuprindeau 282.137 de cazuri de cancer, pentru a determina legatura dintre cresterea indicelui de masa corporala (IMC) si riscul aparitie a 20 tipuri de cancer.  
 
La barbati, un IMC crescut favorizeaza aparitia cancerului esofagian cu 52%, cancerului tiroidian cu 33%, cancerul la colon si renal cu 24%.

La femei, un IMC crescut mareste riscul aparitiei cancerului uterin si al veziculei biliare cu 59%, cancerul esofagian cu 51% si cu 34% cancerul renal.

De asemenea, leucemia, mielomul multiplu si limfomul malign non hodgkins sunt favorizate de luarea in greutate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod