O noua metoda de tratament pentru cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar este cea mai comuna forma de cancer, la nivel global inregistrandu–se anual 1.4 milioane de noi cazuri. Din nefericire insa, cazurile de cancer pulmonar sunt diagnosticate tarziu, in stadiu inoperabil sau metastazat. In ciuda folosirii chimioterapiei ca optiune terapeutica de prima linie, mai putin de 5% dintre pacientii cu cancer pulmonar supravietuiesc 5 ani, restul de 95% decedand in aproximativ 12 luni de la diagnosticare.
In aceste conditii, factorii cheie ai tratamentului sunt: extinderea perioadei de supravietuire fara progresia bolii si reducerea efectelor adverse.

Concernul farmaceutic elvetian Roche a anuntat rezultatele unui nou studiu clinic cu erlotinib care, administrat imediat dupa chimioterapie, extinde semnificativ perioada de supravietuire fara progresia bolii la pacientii cea mai comuna forma de cancer pulmonar. In consecinta, acest rezultatele acestui studiu au o semnificatie deosebita, atat pentru medici, cat si pentru pacienti.


La studiu au participat 889 de pacienti din aproximativ 160 de centre din intreaga lume.

Investigatorul principal al studiului, Prof. Dr. F. Cappuzzo, de la Istituto Clinico Humanitas IRCCS, din Milano, Italia, a declarat: "In cancerul pulmonar, pacientii au nevoie de un tratament care sa opreasca progresia rapida a bolii, fara insa a avea efectele adverse ale chimioterapiei. Acest studiu a demonstrat ca aceasta optiune terapeutica exista".

In colaborare cu OSI Pharmaceuticals si Genentech, Roche va continua sa dezvolte mai mult de 130 de studii clinice pentru acest medicament utilizat atat in fazele incipiente ale cancerului pulmonar cat si in combinatie cu alte tratamente, cu scopul de a evalua beneficiile pe care produsul le ofera din punct de vedere al prelungirii supravietuirii pacientilor cu cea mai comuna forma de cancer.

Roche sustine in noiembrie "Luna de lupta impotriva cancerului pulmonar", in decursul careia va fi derulata o campanie menita sa atraga atentia asupra gravitatii acestei forme de cancer.
Sub sloganul "Protejeaza–ti plamanii", oricine se poate implica in campanie, accesand site-ul lcam2008.com si trimitand un e-card.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cabac tatiana pe 11 Apr 2009, 12:02

    e foarte atragator

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod