O aspirina pe zi si scapi de cancer?

Un nou studiu scoate in evidenta pe langa beneficiile cunoscute ale aspirinei si actiunea anticancerigena pe care o are in urma unui consum zilnic a unei pastile

Rezultatele studiului au scos in evidenta faptul ca nu neaparat cantitatea de aspirina administrata a stimulat aceasta protectie, cat mai ales prelungirea perioadei de administrare a tabletei de aspirina. "Am descoperit ca aceste efecte benefice se obtin in urma unei administrari a aspirinei pe un termen mai lung. Asadar, este vorba mai mult despre durata tratamentului, decat despre frecventa cu care sunt administrate tabletele de aspirina.
Luate pe o perioada mai scurta de 10 ani nu au efecte semnificative, insa pe o perioada mai lunga s-a constatat ca reduce cu pana la 30% riscul de aparitie a cancerului", sustine Mary E Reid, coordonatorul studiului. Aceste beneficii nu s-au constatat in cazul fumatorilor si a consumatorilor de alcool. Studii anterioare au asociat administrarea aspirinei cu un risc redus de aparitie a cancerului colorectal. Cu toate acestea, expertii sunt deocamdata reticenti in a recomanda cu incredere o administrare frecventa a aspirinei pe o perioada indelungata de timp.
Ideea ca aspirina si alte medicamente anti-inflamatorii non-steroidale au capacitatea de a proteja impotriva cancerului este destul de plauzibila, insa dovezile sunt cam limitate momentan. Se pare ca sunt totusi suficiente pentru a determina Institutul National de Cancer sa sponsorizeze un studiul pentru testarea medicamentului Celebrex (membru al aceleiasi familii). Potrivit expertilor, rezultatele sunt vor incepe sa apara in 2 ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod