Numarul deceselor cauzate de cancer este in scadere

Rata de mortalitate prin orice tip de cancer este in continua scadere incepand din 1990, informeaza International Herald Tribune in editia electronica in urma unui raport national

Intre 1993 si 2003 au scazut aproximativ cu 16 procente in randul barbatilor si 8 procente in randul femeilor, potrivit studiului. Decesul cauzat de cancerul pulmonar a inregistrat o scadere cu 15% in cazul barbatilor. De asemenea, raportul de anul acesta, publicat in jurnalul britanic "Cancer Research" arata ca numarul cazurilor de paciente cu cancer mamar este in scadere, insa expertii nu au gasit o explicatie.
Ei sustin ca tratamentele mai eficiente, masurile de prevenire si diagnosticul pus devreme au ajutat la aceasta scadere benefica. "Evident ca nu am distrus cancerul, insa studiile arata ca ne indreptam cu pasi mici sper directia dorita", sustine Dr. Robert McKenna Jr. Singura exceptie s-a inregistrat in randul cazurilor de cancer tiroidian la femei, rata care s-a dublat la mijlocul anului 1990 si apoi din nou intre anii 2000-2003.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod