Numarul cazurilor de rujeola este in scadere

Specialistii in sanatate publica ai Ministerului Sanatatii apreciaza ca, in acest moment, in tara noastra epidemia de rujeola este in regresie

Potrivit raportarilor din teritoriu, de la inceputul anului si pana in data de 15 martie 2006 a fost confirmat un numar de 627 de cazuri de rujeola, dintr-un total de 2013 suspecti. Acesta reprezinta aproape jumatate din numarul de cazuri inregistrat in lunile noiembrie si decembrie 2005, atunci cand a fost raportat varful epidemiei. De la inceputul anului 2006 si pana in prezent, la nivel national, au fost efectuate un numar de 76 007 vaccinari, dintre care peste 33 800 de imunizari la grupa de varsta 7-11 luni.
De asemenea, continua campania de vaccinare in scoli, iar conform ultimelor date, au fost vaccinati 17 358 elevi din clasele a I-a. Ministerul Sanatatii a inceput inca de anul trecut sa aplice toate masurile care s-au impus pentru limitarea focarelor de rujeola, fapt ce a dus la scaderea numarului de imbolnaviri. Campania de vaccinare antirujeolica continua, in prezent Ministerul Sanatatii monitorizand situatia la nivel national, prin directiile de sanatate publica judetene.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod