Noi posibilitati de tratament pentru cancerul renal si gastrointestinal

In Romania mortalitatea prin cancer este in permanenta evolutie. Dintre aceste tipuri de cancer, cancerul renal reprezinta 2% din totalul cazurilor de cancer la adulti.
Pana in prezent optiunile de tratament au fost limitate, aceste tumori fiind foarte rezistente la chimioterapie si alte forme standard de tratament, cum ar fi terapia cu citokine.

Sutent, produs de compania farmaceutica Pfizer, este un inhibator al receptorilor multipli de tip tirozin-kinaza aprobat pentru utilizarea in linia a II-a a tumorilor GIST (tumorile stromale gastrointestinale) si in tratamentul de linia I al mRCC (carconomului renal avansat si/sau metastatic). Tratamentul lupta impotriva cancerului si impiedica dezvoltarea tumorii si inmultirea celulelor.
Inhiba dezvoltarea vaselor de sange care aprovizioneaza tumora si astfel, reduce capacitatea acesteia de a se dezvolta si de a se inmulti.

Carcinomul renal reprezinta a 6-a cauza de mortalitate prin cancer, totalizand 2,3% dintre toate decesele de cauza canceroasa si cca 100.000 de decese anuale in intreaga lume.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen cucu pe 16 Apr 2008, 19:25

    Un pacient diag cu carcinom renal trebuie inceput citostatice?

    0
    0

  • cineva pe 25 Mar 2008, 10:36
    Bine pusa problema

    Subscriu la cel/ cea de mai sus

    0
    0

  • nicu dutu pe 23 Mar 2008, 01:51
    Se poate trata?

    Daca se pot trata cei afectati este F.bine. La noi, oamenii de rand, cand se face? Sunt rezultate bune daca se trateaza? In tara se poate face acest tratament? Cat costa?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod