Molecula care joaca un rol important in raspandirea cancerului

O echipa de cercetatori au identificat o molecula care se pare ca are un rol important in modalitatea de raspandire a cancerului in organism. Cu toate ca experimentele au fost efectuate pe soareci, cercetatorii australieni spera ca aceasta descoperire sa ajute la identificarea unor noi tratamente care sa impiedice cancerul de san, prostata sau piele sa se raspandeasca

Rezultatele au evidentiat existenta unei proteine prezenta in oase (RANKL) si care comunica unui receptor din celulele canceroase, asigurandu-le raspandirea in organism.
Din fericire, exista deja un medicament care blocheaza activitatea proteinei, iar cercetatorii spera ca acesta sa fie eficient si in prevenirea extinderii cancerului. De asemenea, RANKL joaca un rol important in boli precum osteoporoza, artrita si pierderea rezistentei danturii. Cercetatorii au administrat unor soareci medicamentul numit osteoprotegerin (OPG), cunoscut pentru capacitatea de a inhiba proteina RANKL. Exemplarele testate au inregistrat un numar redus de tumori, in comparatie cu cele carora nu li s-a administrat medicamentul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod