Mielul prea fraged se digera greu



Mielul cel mai gustos are mai mult de zece kilograme, cantarit dupa inlaturarea blanii. Pentru a evita aparitia complicatiilor digestive, specialistii recomanda consumul echilibrat de alimente, deoarece organismul are nevoie de o perioada de acomodare dupa post. Greturile, durerile de stomac si tulburarile cardiovasculare sunt cateva dintre problemele care pot aparea in urma exceselor alimentare. Nu mai mult de 100 de grame de carne la copii Carnea de miel prea frageda contine lipoproteine si este mai putin gustoasa.
In plus, ea creste cantitatea de acid uric, provocand litiaza biliara. "Mielul cel mai gustos are intre zece si 14 kilograme. Daca este mai mic, contine multa apa si exista riscul ca, odata scos din cuptor, sa nu mai fi ramas mai nimic din el. Un alt inconvenient sunt substantele azotate, numite purine, care se gasesc in carnea prea frageda si care pot cauza crize de guta sau de ficat", explica specialistul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Carnea de miel nu trebuie sa fie grasa, iar prospetimea ei se poate recunoaste dupa culoarea rozalie, adauga specialistul. "Este bine sa nu consumam mai mult de 200 de grame de carne de miel pe zi, fiarta, pregatita la gratar sau la cuptor, si mai putin prajita", afirma dr. Mihaela Ionescu, nutritionist la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu". Carnea de miel poate fi consumata si de copiii mai mari de trei ani, dar numai 100 de grame pe zi.
Cei care sufera de guta, litiaza urinara, colecist ori afectiuni hepatice pot inlocui carnea de miel cu cea de pui sau de porc, daca este foarte slaba, completeaza nutritionistul. Prea multa mancare dauneaza inimii Excesele alimentare pot provoca dureri de stomac, balonari, greturi, varsaturi si tulburari cardio-vasculare. "In timpul postului, secretiile digestive se modifica in functie de orarul alimentar pe care si l-a stabilit fiecare persoana. Dupa post, organismul are nevoie de un timp pentru acomodare, nefiind pregatit sa faca fata excesului alimentar si bauturilor alcoolice", explica dr.
Calin Ciubotaru, medic generalist.
Cea mai severa complicatie digestiva este pancreatita acuta, care necesita internare si tratament de urgenta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod