Medicamentul care impiedica dezvoltarea dementei Alzheimer

Facebook Twitter Comenteaza
Medicamentul care impiedica dezvoltarea dementei Alzheimer

Pentru prima data un medicament a demonstrat efect de protectie impotriva dezvoltarii bolii Alzheimer, potrivit celui mai amplu studiu european in preventia dementei Alzheimer prezentat ieri in Franta.

 

Derulat pe o perioada de 5 ani, studiul a avut cel mai mare numar de pacienti inrolati (2.854) si a avut ca obiectiv evaluarea eficacitatii tratamentului cu EGb 761® timp de 5 ani in preventia dementei Alzheimer, intr-o populatie de subiecti cu varsta peste 70 de ani, inclusiv, cu acuze de memorie spontan exprimate catre medicul de familie si fara a fi institutionalizati in momentul inrolarii in studiu.


Rezultatele arata ca pacientii carora li s-a administrat EGb 761®  au inregistrat intr-un procent mai mic progresia catre dementa Alzheimer fata de cei carora nu li s-a administrat tratament, 134 subiecti au progresat catre dementa Alzheimer, din care 61 de pacienti (4,3%) din grupul tratat cu EGb 761®  si 73 de pacienti (5,2%) din grupul care a primit placebo.
 
La o durata a tratamentului de peste 4 ani, EGb 761® a demonstrat intarzierea progresiei catre dementa Alzheimer.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pusa Elena Oancea pe 26 Iun 2010, 15:23
    Medicament contra dementei Alhzaimer

    Vestea este grozava dar cand se poate aplica ?? si la noi Extractul de Gingo biloba nu mai face fata la atatea probleme de sanatate mintala.Statul nu-i ajuta pe cei ce au nevoie de preventie. De ce? bibipusa

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod