Medicamentul antiviral Tamiflu previne pneumonia la copii

Potrivit unui nou studiu, medicamentul antiviral Tamiflu (Osetamivir) poate lupta eficient impotriva pneumoniei la copii.

De asemenea s-a constatat ca administrarea medicamentului adultilor in cazuri de gripa poate reduce considerabil riscul de deces, indica rezultatele unui alt studiu. Conform rezultatelor prezentate in primul studiu, copiii tratati cu Tamiflu sunt cu 53% mai putin expusi riscului de a dezvolta pneumonie comparativ cu cei care nu urmeaza acest tratament antiviral. Expertii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat peste 15.000 de cazuri de copii (1-12 ani) cu pneumonie si au descoperit ca cei care au inceput tratamentul cu Tamiflu la o zi dupa ce au fost diagnosticati cu gripa si-au redus mult riscul de a dezvolta pneumonie, in comparatie cu cei care nu au folosit acest tratament.
Al doilea studiu indica clar faptul ca acest medicament administrat adultilor gripati reduce cu pana la 71% riscul de deces. Dintre cei 512 pacienti gripati care au fost monitorizati, 84% au fost tratati cu antibiotice pentru a stopa infectiile bacteriene si 32% cu antivirale, in special Tamiflu. S-au inregistrat 25 de decese pe parcursul studiului, dintre care 22 in randul persoanelor peste 65 de ani si netratate cu Tamiflu. Cercetatorii sustin ca gripa este o boala cauzata de un virus si prin urmare antiviralele actioneaza acolo unde antibioticele nu reusesc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod