Marsul roz Avon - un sprijin in lupta impotriva cancerului la san

In semn de solidaritate cu persoanele afectate de cancerul la san, Avon Romania organizeaza pe data de 1 octombrie in Bucuresti un Mars roz, cu ocazia debutului lunii internationale de lupta impotriva acestei maladii (Breast Cancer Awareness Month).

Cancerul la san este cea de-a doua cauza de deces in randul persoanelor afectate de cancer si este responsabil pentru peste 1,6% dintre decesele inregistrate la femei in intreaga lume. Descoperita in primele sale stadii, aceasta boala poate fi insa tratata cu succes - rata de supravietuire, dupa tratamentul bolii aflate in faza incipienta, fiind de aproape 100% in primii cinci ani de la stabilirea diagnosticului.
Cu trecerea timpului, riscul de a fi depistata cu cancer la san creste - aproape 77% la suta dintre femei au peste 50 de ani la data diagnosticarii acestei boli.

Aceasta initiativa completeaza demersurile sustinute de companie in aceasta directie prin intermediul campaniei "O simpla atingere iti poate salva viata", care a debutat in septembrie 2002 si in urma careia Avon a strans peste 400 000 USD din vanzarea produselor destinate campaniei.

Din aceste fonduri va fi achizitionata in acest an o camera gamma de scintilatie (aparat ce depisteaza metastazele osoase), in valoare de peste 300 000 USD, ce va fi donata Institutului Oncologic Prof.
Dr. I. Chiricuta din Cluj.

"Suntem onorati sa ne asociem unui efort care salveaza vieti. Stim ca experienta unei asemenea boli este extrem de dificila si consideram ca putem contribui la usurarea acesteia atat prin mesaje de solidaritate cat si prin strangerea de fonduri necesare depistarii si tratarii la vreme a cancerului la san" a declarat Angela Cretu, Director General al companiei Avon Cosmetics Romania.

Evenimentul organizat de Avon in Romania se inscrie intr-un efort global, "Walk Around the World", derulat pe parcursul lunii octombrie, care marcheaza aniversarea a 50 de ani de activitate filantropica a companiei.
Aceasta initiativa, care include evenimente organizate in peste 40 de tari, dintre care SUA, Argentina, Japonia, Franta, Italia, Canada, Venezuela, Irlanda, Portugalia sau Marea Britanie, doreste sa atraga atentia asupra celor afectati de aceasta maladie si sa impulsioneze strangerea de fonduri necesare luptei impotriva cancerului la san.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod