Margarina speciala care poate proteja inima

Adaosul de fitosteroli si stanoli in margarina si consumul zilnic al acesteia stabilizeaza nivelul colesterolului si reduc riscul bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat recent.
"Nivelul colesterolului din sange ramane stabil pe o perioada de cinci luni de zile in cazul consumatorilor de margarina bogata in fitosteroli si stanoli, comparativ cu al celorlalti care prezinta o crestere a nivelului de colesterol. Cu toate ca efectul pare a fi destul de modest, totusi se poate constata o reducere a riscului de boli coronariene", sustine Dr Marion Wolfs, coordonatorul studiului. Numeroase studii au demostrat ca un consum zilnic de 1,5-3 gr de fitosteroli/stanoli poate reduce nivelulu colesterolului din sange cu pana la 17%.
Studiul de fata a fost realizat de o echipa de experti olandezi care au examinat peste 4500 de pacienti intre anii 1994-1998, revenind asupra lor cinci ani mai tarziu cu o alta examinare (1999-2003). 72 dintre pacienti s-au dovedit a fi consumatori fideli de margarina imbogatita cu fitosteroli si stanoli. De asemenea, expertii au constatat ca barbatii sunt consumatori mai mari de margarina decat femeile si ca aportul zilnic de fitosteroli/stanoli este de 15 gr si, respectiv 9 gr.

Sursa: stiri24

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • paulagabriela pe 29 Aug 2006, 09:09
    Care margarina?

    Care sunt marcile de margarina recomandate?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod