Licitatia surzilor la Ministerul Sanatatii




Ministerul Sanatatii urmeaza sa anunte, cel mai probabil astazi, rezultatele licitatiei de achizitie de implanturi cohleare, necesare redarii auzului pentru copiii surzi. Revoltati ca Ministerul Sanatatii vrea sa cumpere "implanturi ieftine", de la firme fara mare experienta ori cu produse periculoase pentru sanatatea copiilor, cei mai mari specialisti in implantologie din Romania i-au adresat un memoriu lui Eugen Nicolaescu. Ramane de vazut daca ministrul are urechi sa auda.

"Compromiterea unui program national"

Cei mai importanti chirurgi ORL din Romania ii solicita ministrului Eugen Nicolaescu sa se implice personal pentru a impiedica "ceea ce se prevede a fi o compromitere a unui program national".
Este vorba de importul de implanturi cohleare, destinate sa redea auzul in principal copiilor surzi. Pentru acest an, guvernul a hotarat suplimentarea sumelor acordate de la buget pentru 70 de astfel de implanturi, costul mediu al unei bucati fiind de circa 70.000 RON (700 de milioane de lei). Ca urmare, Ministerul Sanatatii a hotarat organizarea unei singure licitatii, centralizata, pentru a obtine un pret unitar cat mai scazut. Existau indicii ca la unele clinici din tara s-ar fi practicat, in anii trecuti, preturi destul de "exagerate", ne-au declarat surse din cadrul comisiei de la Ministerul Sanatatii.
Din pacate, solutia aleasa de functionarii de la Ministerul Sanatatii a dus achizitia in cealalta extrema. Obsedati, cel putin la prima vedere, de ideea de a obtine cel mai bun pret, functionarii ii pun in pericol chiar pe pacienti.

Meningite urmate de decese

Avertismentul este lansat de cei mai reputati specialisti in domeniu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod