Leacul saptamanii

Cum tratam degeraturile extremitatilor

Iarna, frigul produce vasoconstrictie la nivelul extremitatilor corpului: maini, nas, urechi, obraji sau talpile picioarelor. Cele mai indicate remedii provin din fitoterapie, care rezolva degeraturile cu infuzii din pin, sofranel sau carcel. Infuziile se fac prin introducerea plantei in apa fiarta si acoperirea vasului timp de 15 minute. Se bea una-doua cani pe zi.
Esential pentru suferindul de degeraturi este ca trecerea de la frig la cald sa nu fie brusca, tocmai pentru a permite vaselor de sange sa se deschida treptat.

In caz contrar, exista riscul de stagnare a circulatiei sangvine.
Un alt tratament se face cu decoct din radacina de ghimbir, facut din cateva feliute de planta proaspata, de grosimea lamei de cutit. Se lasa la fiert cinci minute, dupa care se adauga miere.
Este recomandat ca pe timpul iernii sa se introduca in alimentatie condimente ca ardei iute, piper, chimen si rozmarin. Acestea au proprietatea de a incalzi organismul. Un alt condiment recomandat este ghimbirul care poate fi administrat si sub forma de capsule, cate trei pe zi.
Exista si legume cu aceleasi proprietati: telina si morcovii. De asemenea, remediul homeopat pentru degeraturi este fosforul. Acesta trebuie administrat cate cinci granule, de doua - trei ori pe zi, timp de trei zile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod