Laserul lucreaza pentru frumusete



Vara, epilarea devine problema de baza a femeilor. Dar care este cea mai buna metoda pentru a scapa de parul nedorit de pe corp? Epilarea prin radere, epilarea cu ceara, epilarea prin aplicarea epilatorilor chimici sau epilarea prin pensare? O metoda traditionala semipermanenta, electroliza, cauterizeaza si distruge fiecare folicul de par, insa aceasta procedura cere mult timp pentru a fi aplicata. Epilarea cu ajutorul laserului este o noua forma de tratament, din ce in ce mai cautata de femei.
Este o metoda eficienta, cu actiune durabila, care economiseste o mare parte din timp.

Laserul actioneaza prin transmiterea de energie in pigmentul firului de par, care este absorbita de foliculul care il inconjoara. Caldura generata distruge foliculul, oprind cresterea parului. Deoarece eliminarea parului excesiv se efectueaza pe baza culorii acestuia, culoarea parului trebuie sa fie mai inchisa decat cea a pielii pentru ca laserul sa fie eficace. Femeile care apeleaza la epilarea cu ajutorul laserului trebuie sa tina cont si de parerea unui medic dermatolog.


Cat dureaza "tratamentul"

Care este procedura de epilare cu laserul? Inainte de epilare se va rade complet suprafata ce urmeaza a fi tratata si se va aplica o crema cu efect anestezic, pentru a minimiza disconfortul. Fiecare puls al laserului dureaza o fractiune de secunda si actioneaza asupra unei suprafete de circa 3 cm patrati. Durata tratamentului poate varia, in functie de marimea portiunii care urmeaza sa fie epilata si de tehnica utilizata, de la cinci minute pana la o ora. Deoarece laserul afecteaza numai firele de par aflate in crestere, este necesar sa fie facute mai multe epilari ale aceleiasi suprafete, pentru a fi indepartate in mod eficient toate firele de par.
Urmatoarele sedinte vor fi programate la interval de cel putin o luna. Epilarea cu ajutorul laserului este mai eficienta in cazul persoanelor cu ten deschis si par inchis, deoarece parul inchis absoarbe energia laserului cu mai multa eficacitate. Persoanele cu ten inchis pot urma tratamentul atata vreme cat au par mai inchis la culoare decat pielea. Firele de par deschise la culoare sunt dificil de tratat, indiferent de tipul de piele.
Chiar daca tratamentul cu laser este in general sigur si eficace, pot aparea si efecte secundare temporare - pielea se poate inchide sau deschide la culoare in zona tratata sau pot aparea arsuri pe suprafata pielii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod